muminovic teocak nacelnik ss 31okt
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 31, 2021 @ 11:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Tajib Muminović (SDA) je već 27 godina načelnik Teočaka, još od formiranja ove općine. Na posljednjim izborima nije imao protukandidata.

NER FIT

“Ako krenemo od toga da imamo asfaltirane skoro sve lokalne puteve i regionalni put, da imamo dugogodišnji problem vodosnabdijevanja unazad 10 godina riješen, nemamo redukciju vode i sigurno nećemo imati u narednim desetinama godina”, rekao je Muminović.

Muminović je svoj rad, kaže, u potpunosti posvetio građanima.

“Moj kućni broj je u informacijama, moj mobilni telefon je dostupan u informacijama, nije sakriven. Koristim broj mobilnog telefona otkako sam kupio prvi broj”, dodao je Muminović.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kantonalna zastupnica Suvada Džuzdanović je tri mandata obnašala funkciju predsjedavajuće Vijeća u Teočaku. Zastupljenost žena u politici i na raznim funkcijama u ovoj općini, kaže, ne izostaje, piše BHRT.

“Teočak nije imao poslanika u Kantonalnoj skupštini i evo ja sam kao žena dobila priliku da, nakon 12 godina, u maloj sredini dobijem podršku i mandat poslanice. Nijednog momenta nisam bila diskriminisana ni od političke partije ni od mojih građana. Čak šta više, uvijek su mi davali šansu više”, kazala je Džuzdanović.

Ipak, gorući problem – odlazak mladih i ovdje je prisutan.

U centralnoj školi u Teočaku nalazi se i prostorija koja nije baš uobičajena u školama. Riječ je o kabinetu tolerancije.

U Kabinetu tolerancije kao životnoj školi kroz razne projekte učenike educiraju o borbi protiv diskriminacije, govora mržnje, razvijaju empatiju i međusobno poštovanje.


LIDER