Portal 072info

Općina Novi Grad Sarajevo stipendira Ismaila Zulfića

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Inicijativu je podnijela vijećnica Mira Jurić iz Unije socijaldemokrata BiH i ona je odmah prihvaćena. Ovo će uveliko olakšati malom Ismailu da nastavi trenirati plivanje na Olimpijskom bazenu Otoka gdje ga roditelji dovode dva puta sedmično iz Zenice.

“Ismail je veliki zaljubljenik plivanja. Bez obzira na njegovih šest godina, Ismail je već osvojio zlatnu medalju na takmičenju u Zagrebu početkom maja ove godine u kategoriji 50 metara leđno. On je zaista odličan dječak, pun života i pozitivne energije. Tipični ljudi kojima ništa ne fali u životu često nemaju takav stav i opterećuju se svakojakim problemima, no Ismail je nepokolebljiv. Kod njega zaista nema prepreka”, kazala je vijećnica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njegovu energiju prepoznalo je i Gradsko vijeće Grada Sarajeva koje ga je nagradilo priznanjem “Sarajevska pahuljica”. Krajem prošle godine proglašen je najperspektivnijim sportistom BiH na Izboru sportiste godine osoba s invaliditetom koje je organizovao Sportski savez invalida FBiH.

Zulfić je inače član PK Spid koje okuplja tipičnu i atipičnu djecu, a obučava ih trener Amel Kapo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ismail, poznat kao “Leptir bez krila” jer je rođen bez ruku, a prije dvije godine je prvi put ušao u bazen. Sada pliva poput pravog profesionalca i prepliva Olimpijski bazen.

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)