Općina Novi Travnik krenula u proceduru proglašenja nedjelje neradnim danom

55 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Općina Novi Travnik krenula je u pripreme za proces proglašenje nedjelje neradnim danom.

Naime, kako je nakon današnje sjednice Općinskog vijeća kazao načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, motiv za proglašenje nedjelje neradnim danom je zaštita prava radnika.

– Općina će krenuti u proceduru izrade nacrta zakona o radnom vremenu određenih djelatnosti, posebno se to odnosi na trgovine, tako da ćemo u narednom razdoblju kreirati nacrt odluke. Nakon donošenja odluke, imat ćemo javnu raspravu, potom po završetku javne rasprave i donošenje konačne odluke u smislu zaštite prava radnika na neradnu nedelju – rekao je Dujo.

Prema njegovim riječima, ekonomski pokazatelji u općinama koje su nedjelju već proglasile neradnim danom, govore kako je takva odluka itekako opravdana.

– Općina će kroz proceduru koja je predviđena poslovnikom, kroz javnu raspravu, kroz interes naravno i gospodarskih subjekata i zainteresirane javnosti, kao i naših građana i radnika donijeti najpravilnije moguće rješenje koje će zadovoljiti sve strane. Kroz razgovore s gospodarskim subjektima dobili smo komentare kako taj postupak, koji je proveden u drugim općinama, zaista na prihodovnoj strani ima pozitivnih pokazatelja da je rad nedjeljom veći trošak, nego što je to prihod – kazao je Dujo.