Općina u BiH radnicima u privredi isplaćuje po 800 KM

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama održanoj 19. maja 2020. godine doneseno je niz mjera kao podrška privredi za ublažavanje posljedica koronavirusa. Između ostalog općina će isplatiti 800 KM po uposlenom.

Načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević je u obrazloženju mjera kazao:

– Predlažem da naša pomoć bude doista pomoć, jednokratna u visini od 800 KM po zadržanom radniku u onim granama privrede kojima je bio zabranjen ili značajno otežan rad. Taj novac mora završiti kod radnika a ne kod poslodavaca, jer sam rekao da poslodavci mogu i trebaju svoja prava tražiti na nivou Federacije i Županije – rekao je Ivančević.

Utvrdilii su i druge pogodnosti za privredu koje se mogu smatrati potporama. Radi se o ukidanju komunalne naknade za ovo razdoblje, ukidanju zakupnina za općinski prostor, za plaćanje dezinfekcije poslovnih prostora i radnji, plaćanje sanitarnih knjižica, odgađanje izvršnih postupaka, odgađanje plaćanja postojećih obveza prema općini i slično.

– Nastaviti ćemo u što većoj mjeri izvoditi infrastrukturne radove uz nastojanje da to rade lokalni ljudi i firme. Povećat ćemo i sredstva za poljioprivredu – naglasio je načelnik.

BiznisInfo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE