Općinski sud ponovo odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Senata UNSA-e

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje od 30.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović od 29.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović je 14. marta najprije podnijela tužbu protiv Senata i prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio magistarsko zvanje, a 29. marta i Zahtjev za odlaganje rješenja kojim joj se oduzima titula redovne profesorice.

Odluka Općinskog suda u Sarajevu. Avaz

Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo je u srijedu zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebiji Izetbegović, što je ona opisala kao “politički motivisane postupke”.

Obrazloženje rješenja. Avaz

Senat ​van snage stavio odluke od 2014. godine o izboru Izetbegović u zvanje redovne profesorice za oblast “Ginekologija i akušerstvo“ na Medicinskom fakultetu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Obrazloženje rješenja. Avaz

Izetbegović je u tužbama tražila u poništenja odluke i rješenja kojim se određuje poništenje upisa tužiteljice u Matičnu knjigu magistranata, nakon što je Senat UNSA-e donio odluku o poništenju njenog zvanja magistra medicinskih nauka.

Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM.

Na kraju, nakon što je joj poništeno zvanje magistra, poništeno joj je i zvanje profesorice.