Portal 072info

Općinski sud u Zenici zatrpan komunalnim tužbama!

Općinski sud u Zenici u prošloj godini je riješio ukupno 71.425 predmeta, što je ostvarenje kolektivne norme nešto više od 123 posto.

Za predsjednicu suda Dijanu Ajanović ovo su izvanredni rezultati rada 34 sudije i sedam stručnih saradnika, te devet državnih služebenika i 111 namještenika.

Prosjek trajanja jednog sudskog predmeta je 345 dana. Statistika predstavljena u ponedjeljak novinarima i javnosti govori kako je na početku prošle godine bilo nešto više od 136 hiljada neriješenih predmeta, da je tokom godine promljeno još 73.273, pa je na kraju ostalo gotovo 137 hiljada neriješenih predmeta.

Od tog broja najviše se odnosi na komunalije, odnosno na tužbe Grijanja, VIK-a, Albe, telekom operatera i javnih rtv servisa. Zastaru su dočekala četiri predmeta u K referatu.

Bilo je 17 maloljetničkih predmeta, sa presudama za rad za opšte dobro na slobodi,303 osobe su upućene u Kazneno- popravne zavode širom BiH, 170 osuđenika čeka na izdržavanje izrečene kazne.

Iako sa nedovoljnim brojem sudija po sistematizaciji, u ovom sudu planiraju i u ovoj godini ostvarenje kolektivne norme od 120 posto.

RTVZE

Podijelite članak

Počitajte još

Dženana Brković nova predsjednica Općinskog suda u Zenici

Redakcija

Dženana Brković prva na bodovnoj listi: Općinski sud u Zenici sutra dobiva novog predsjednika

Redakcija

Nastavnik Mensud Hodžić iz Zenice još nije suspendiran, javnost zgrožena

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box