Općinskom načelniku Zavidovića namjereno zapaljena vikendica

Općinskom načelniku Zavidovića namjereno zapaljena vikendica

Općinom načelniku Zavidovića Hašimu Mujanoviću zapaljena je vikendica u blizini izletišta Kamenica, u Zavidovićima.

Požar je izbio jutros, a kako je načelnik Hašim Mujanović naveo u objavi na svom Facebook profilu radi se o namjernoj paljevini.

Cijenjeni sugrađani, dragi prijatelji i poznanici. Povodom današnjeg nemilog događaja, o kojem ste već upoznati preko lokalnih web portala, a vezano za namjerno izazivanje požara na mojoj vikendici u naselju Kamenica osjećam potrebu da se zahvalim na brojnim pozivima, porukama i riječima podrške upućenih od strane građana, mojih poznanika, saradnika i prijatelja. Nekada je zaista potrebno da se desi nesreća slična današnjoj da čovjek shvati da ima neprijatelja koji ne biraju sredstva i način kako bi nekome naštetili, dovodeći pri tome u opasnost imovinu koju neko posjeduje pa čak i sam život, navodi se u objavi Općinskog načelnika.

S druge strane, u ovoj nevolji saznao sam koliko zaista imam iskrenih prijatelja na čemu im se posebno zahvaljujem na iskazanoj današnjoj podršci a zahvaljujem se i samom počiniocu jer njegovim posredstvom spoznao sam brojnost mojih istinskih prijatelja, dodaje on.

Šteta na vikend objektu je potpuna, dijelom uzrokovana požarom a dijelom prilikom gašenja istog. Novonastala šteta će se sanirati ali ostaje razočarenje zbog činjenice da, bez obzira što se trudim mjenjati stvari u našoj sredini, uvijek se nađu pojedinci koji će svojim djelovanjem nastojati to obezvrijediti i pokušati zastrašiti me na putu pozitivnih promjena. Neće im to uspjeti. Moja snaga u mom radu su moji sugrađani koji su mi povjerili amanet rukovođenja ovim gradom. Mi samo idemo naprijed, zaključio je Mujanović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE