Portal 072info

Opet se lome koplja oko štampanja listića

izbori 10
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Berislav Vuković, jedan od vlasnika kompanije „Atlantik BB“, koja se žalila na odluku Centralne izborne komisije BiH da posao štampanja izbornih listića dobije „Unioninvestplastika“ iz Vogošće, inače u vlasništvu Muje Selimovića, poznatog privrednika i vlasnika lista „Oslobođenje“, izjavio je da „će ići do kraja“.   – Ako bude trebalo, tražit ćemo i vještačenje, jer znamo koliki je to posao i šta sve zahtijeva i sa stanovišta opreme i ljudskih kapaciteta. Izabrani ponuđač, sigurni smo, nema kapaciteta za to – rekao je Vuković.  

Ko je kome blizak

Priča o lokalnim izborima 2020. godine tako je dobila novi zaplet. Vukovićeva kompanija godinama dobiva posao štampanja listića. Tako je bilo i 2018. godine. Dok Vukovića zvanog Bera mediji vežu uz SNSD, vladajuću partiju u Republici Srpskoj, za Selimovića je poznato da je blizak Demokratskoj fronti i Stranci demokratske akcije. Osnovanost žalbe će utvrditi Ured za žalbe BiH. Kako je ranije odlučeno, ponuđaču „Unioninvestplastici“ dd Sarajevo će nakon pravosnažnosti navedene odluke i nakon što budu ispunjeni zakonski uvjeti biti dodijeljen okvirni sporazum na ukupnu vrijednost u iznosu od 688.485 KM bez PDV-a, odnosno 805.528 KM sa PDV-om, na period do dvije godine. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Drugi ponuđač

Drugi ponuđač, odnosno grupa ponuđača, predvođena kompanijom “Atlantik BB”, ponudila je da će posao štampanja glasačkih listića uraditi za 920.002 KM bez PDV-a, odnosno 1.076.402 KM sa PDV-om.

Vrijednost posla 1,2 miliona KM

Prije dvije godine posao štampanja listića za opće izbore dobila je grupa ponuđača koju je predstavljala kompanija „Atlantik BB“ sa sjedištem u Banjoj Luci. Članovi grupe ponuđača su još bili IGEPA d.o.o. Sarajevo, NIGD „Dnevne nezavisne novine“ d.o.o. Banja Luka, „Grafomark“ d.o.o. Laktaši, JU „Službeni glasnik“ RS Banja Luka i „Farma prom“ d.o.o. Banja Luka. Vrijednost okvirnog sporazuma 2018. godine bila je 1.267.930 KM.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

U BiH u protekla 24 sata zabilježeno šest smrtnih slučajeva i 320 novozaraženih

072info.com

Još za vikend bez padavina, a već od ponedjeljka pripremite kišobrane

072info.com

Ko može ući u BiH bez negativnog testa na COVID-19?

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)