Portal 072info

Oporukom prije smrti zatražila da joj psa eutanaziraju i ukopaju pored nje

Stanovnica američkog gradića Aurore u saveznoj državi Indiani, koja je preminula u novembru ove godine, u oporuci je zatražila da njenog psa Bellu pokopaju zajedno s njom.

No, postoji jedan veliki problem. Naime, njemačka ovčarka i dalje je živa, piše Jutarnji list.

Connie Lay je preminula 25. novembra. Njen advokat Doug Denmure objavio je da njegova klijentica želi da se Bella eutanazira, kremira i pokopa zajedno s njom, ili da se pas pošalje u azil u državu Utah.

– Lay želi da njena jako dobra prijateljica preuzme brigu o psu, a ako ona to ne želi psa će uspavati i pokopati s preminulom vlasnicom. Također, osobi od povjerenja omogućila je i opciju da psa pošalje u azil u državi Utah, ali ako ta opcija nije moguća zbog previsokih troškova, psa će uspavati – kazao je Denmure.

Također, advokat je medijima izjavio da Conniena prijateljica nema rok do kojeg mora donijeti odluku, a pas je trenutno smješten u prihvatilištu za životinje PAWS u Lawrenceburgu, Indiana.

Bella ima historiju agresivnog ponašanja prema ostalim psima, ali i ljudima.

– Bella je potencijalna opasnost za strance i djecu. Lay je umrla u svom domu, a Bella je bila uz nju. Službe nisu ulazile u kuću jer su se bojali napada psa – kaže Denmure, koji ističe da je sve legalno jer je pas bio u njenom vlasništvu.

U međuvremenu, Bellina priča preplavila je internet, a mnogi od komentatora nazvali su pokojnu Lay sebičnom jer želi ubiti svog psa.

avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box