Opravdan nastup ZDK na sajmu u Novom Sadu

Opravdan nastup ZDK na sajmu u Novom Sadu

rsz_20130520_132216

Izlagači poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na štandu Vlade Zeničko-dobojskog kantona na 80. poljoprivrednom sajmu, koji se od 18. do 24. maja održava u Novom Sadu, ostvarili su brojne kontakte i po riječima predstavnika proizvođača pronašli predstavništva za plasman svojih proizvoda na tamošnjem tržištu.

Direktor firme „Madi“ Tešanj Maid Jabandžić susreo se sa poslovnim partnerima iz Bjelorusije, Poljske, Makedonije i Kosova. Direktor Opće zadruge „Bios“ Visoko Nermin Kadrić dogovorio je zastupnišvo sistema za navodnjavanje u regionu, izgradnju plastenika i staklenika u Srbiji, te ostvario kontakte za predstavništva poljoprivredne mehanizacije i rezervnih dijelova proizvođača iz Turske za BiH. Predstavnici „AS group“ Jelah i „Vimes“ Visoko su ostvarili pozitivne kontakte sa partnerima iz okruženja. Za proizvode indirektnih izlagača: Salčinović d.o.o. Zenica (ćevapi, tjestenina, kolači), Zlatna kap Tešanj (razne vrste sireva), Biofit Visoko (prorodni sokovi, tjestenina od heljde), Bašbašča Breza (prirodni sokovi, pekmezi, rakija), Kalin SK Zenica (vlašićki sir), Mapex Maglaj (prirodna voda i rakija), posjetitelji 80. poljoprivrdnog sajma pokazali su veliki interes. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK su organizirali i degustaciju proizvoda, te podjelu promotivnog materijala.

I trećeg dana Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, štand ZDK su posjetili brojni gosti, kao što je delegacija Skupštine USK na čelu sa predsjedavajućim Admirom Hadžipašićem, delegacija Bijeljine sa gradonačelnikom  Mićom Mičićem koji su pohvalili organizaciju i izgled štanda Vlade ZDK, kao i činjenicu da je ovaj kanton, uz štand RS-a jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine. Štand je posjetio i predstavnik Beogradskog sajma koji je uputio poziv za učešće Zeničko-dobojskog kantona na Beogradskom sajmu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE