OPREDIJELJENI DA RADE: Zakazana nova, šesta, sjednica GVZ

NA DNEVNOM REDU 6 TAČAKA

GV IMG 5843 1

Almir Babajić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, zakazao je šestu sjednicu Gradskog vijeća Zenica.

Na dnevnom redu sjednice, zakazane za četvrtak, 4. februara, vijećnici će se izjašnjavati o šest tačaka i to zapisniku sa pete održane sjednice, vijećničkim pitanjima i inicijativama.

Osim toga, pred vijećnicima će biti Nacrt Budžeta Grada Zenica za 2021. godinu sa obrazloženjem i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Zenica za 2021. godinu.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o realizaciji Programa utroška sredstava Fonda za ekologiju za 2020. godinu, kao i Program utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2021. godinu.

Vijećnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu Odluke o promjeni oblika i površine parcele gradskog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1, kao i Prijedlogu Odluke o raspisivanju javnog konkursa i prodaji gradskog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1.

Posljednja tačka šeste sjednice GV Zenica bit će Prijedlog Rješenja o imenovanju drugostepene komisije za rješavanje po žalbi protiv rješenja u prvostepenom upravnom postupku.

Podsjetimo, prva, konstituirajuća, sjednica Gradskog vijeća Zenica održana je 24. decembra, a vijećnici su dosad održali pet sjednica. To najbolje govori o iskrenoj želji većine u vijeću, predvođenoj “Zeničkom inicijativom – Kasumović Fuad”, da opravdaju povjerenje koje su im građani ukazali na proteklim izborima.

Tako je za svega mjesec rada održano pet sjednica Gradskog vijeća, raspravljalo se o 74 tačke dnevnog reda, a vijećnici su dobili 3.403 stranice radnog materijala.

Prethodni članakPrizori su ledili krv u žilama: Da li je riješena velika sovjetska misterija?
Sljedeći članakOptička iluzija: Ako gledate ovu sliku dovoljno dugo, ona će nestati