Portal 072info

Oprez: Ulje za sunčanje koje nikako ne smijemo koristiti na plaži!

Bez obzira na priče kako su prirodna sredstva zdrava za sunčanje, ova dva preparata morate izbjeagavati ako želite zdravu kožu.

Mnoge dame će na plažu, umjesto skupe kreme, ponijeti nekakav domaći preparat poput raznih ulja s eteričnim dodacima uz pomoć kojeg će brže pocrniti. Međutim, stručnjaci upozoravaju na brojne opasnosti koje skrivaju takvi preparati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Eterična ulja su zabranjena posebno ljeti. Ukoliko želite kantarionovo ulje da stavite na kožu, namažite ga bar 24 sata prije nego što se izložite suncu kako ne biste dobile nežečjene nuspojave. Iako maslinovo ulje vlaži kožu i čini je elastičnom, neće vas zaštititi od ultraljubičastih zraka. Vrlo često može uzrokovati opekotine, koje učestalim ponavljanjem izazivaju trajna oštećenja na koži.

Kreme s visokim zaštitnim faktorom su važne za zdravu kožu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Upravo zbog toga svom tijelu treba priuštiti adekvatnu zaštitu krema s odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Krema sa zaštitnim faktorom 50 filtrira i štiti od 98 odsto UVA zraka koje dolaze do naše kože, što je i maksimalni zaštitni faktor. Primjena krema s visokim zaštitnim faktorom važna je za sve, a posbeno za osobe koje su svijetle puti i čija koža uvijek izgori pri izlaganju suncu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME