Oprez vozači: Ovako izgledaju nove kamere na crnim stubovima u BiH

Nove kamere na crnim stubovima postavljene su na brojnim lokacijama na području Policijske uprave Bijeljina.

Novi radari zaintrigirali su sve građane, a posebno vozače. Mogućnosti stacionarnih radara na ovim lokacijama biće automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila, registrovanje prekršaja prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, kao i sam video-nadzor.

Kamere su postavljene u Patkovači kod TC Spektar, u Glavičicama kod pogona Grand kafe, te u Dragaljevcu kod pumpe Monako. Planirano je da ovakva dva stuba budu postavljena na magistralnom putu prema Tuzli, i to jedna u Ugljeviku i jedna u Loparama.

Što se tiče gradske zone, kamere su postavljene u Ulicama Stefana Dečanskog, Pantelinska i Komitska, te jedna u Dvorovima. Ukupan broj kamera koje će biti na području naše Policijske uprave je 12, a sve bi uskoro trebalo da počnu sa radom.

Ove kamere mogu da rade u dnevnim i noćnim uslovima, automatski da prepoznaju registarske tablice u dvije ili više traka, u oba smjera, svih vozila, bez obzira da li su u prekršaju.

Iz MUP-a su ranije napomenuli da su stacionarne kamere postavljene na crnim stubovima upravo sa ciljem da se razlikuju od stubova ulične rasvjete i ostale infrastrukture, kako bi vozačima bio uočljiv. Uloga stacionarnog radarskog sistema je kako preventivna, tako i represivna piše InfoBijeljina.

Prethodni članakNura Mustafić: Bez svojih najmilijih ramazan je najtužniji mjesec u godini
Sljedeći članakIndija bilježi rekord, više od 184.000 zaraženih u jednom danu