Oprosti što nismo uradili dovoljno kao društvo da spriječimo idiote da ti oduzmu život

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zenica je okovana tugom nakon informacije da je u nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno smrtno stradao dječak iz Zenice, a dvije djevojčice su povrijeđene, ranije je objavio portal “072info”: 

– Nesreća se dogodila oko 05:55 sati na magistralnom putu u blizini vatrogasnog doma Novi Travnik u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, Audi i Pežo (Peugeot). 

Vozač Audija i jedan putnik su zadobili teže tjelesne povrede, dok su u Pežou vozač i dvije putnice zadobile tjelesne povrede, a jedna osoba je smrtno stradala – rekao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Kako saznaje “072info”, u nesreći su stradali članovi TKD kluba “Zenica”, koji su krenuli na takmičenje u Posušje. 

Nažalost, smrtno je stradao 14-godišnji Zeničanin Imran Pašalić, član TKD kluba “Zenica”, a dvije djevojčice, sestre, su povrijeđene. 

Stradali Zeničanin bio je perspektivni sportista, osvajač je brojnih medalja. Nažalost, njegov život jutros je ugašen. 

Povodom ove tragedije oglasili su se iz TKD “Zenica”.

-Tužne vijesti za naš klub. Nažalost danas prilikom odlaska na prvenstvo desila se saobraćajnoj nezgoda u kojoj je smrtno stradao naš član Imran Pašalić.

Također jedan od trenera i još dva člana su povrijeđeni. Sve aktivnosti kluba i saveza će biti odgođeni do daljnjeg.

Molimo Allaha dz.s. da našem Imranu podari Dzennet , a porodici sabur,te ostalim povrijeđenima brz oporavak.

Zahvaljujemo se svim prijateljima,članovima saveza i roditeljima na pomoći ,dovama i molitvama – poručili su iz zeničkog kluba.

Zbog ove tragedije, oglasili su se i iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

– Sve aktivnosti Taekwondo saveza BIH planirane za sutra se odgađaju do daljnjeg. Okupljanje reprezentacije i polaganje crnih pojaseva – napisali su. 

Povodom ove tragedije oglasio se i Belmin Osmanbegović iz Taekwondo kluba “Fenix” iz Visokog.

Svjedoci smo još jedne saobraćajne nesreće čiji je uzrok alkohol. Ovaj put, dijete – SPORTISTA je izgubilo život, a naše sportske kolege su teško povrijeđene. 

Saobraćajna nesreća se desila jutros u Novom Travniku dok su naše kolege iz prijateljskog kluba putovale na takmičenje. 

Dok se mi borimo da napravimo sportiste, dok sa njima provodimo svaki dan u sportskoj sali, jedna sekunda i tolika neodgovornost druge strane ugase život! 

Da dragi Allah podari sabura roditeljima u ovim najtežim momentima, a dječaku želimo najljepše mjesto na Onom svijetu! Dragog Allaha molimo da podari snage našim prijateljima koji su povrijeđeni u nesreći, a klubu snage da ovo teško iskušenje podnese! – napisao je Belmin Osmanbegović.

Međutim, posebno oštru poruku na Facebooku tragom ove tragedije napisao je Zeničanin Ismir Horić.

-Oprosti nam Imrane.. ⚘️🕊

Oprosti nam što nismo dovoljno uradili kao društvo da spriječimo idiote da ti oduzmi život. 

Oprosti nam što zbog si zbog nesvjesnih alkoholičara završio svoj put..

Oprosti nam što još uvijek vlast nije utuvila mamlazima da ne voze pod dejstvom alkohola.

Još jedan život završen zbog mediokriteta koji je sigurno čitao kako je drugi mediokritet isto tako ubio Doktoricu Azru i uništio mnoge porodice i nije ga potaklo da se zapita da li da to radi opet. Dok se on vraćao iz kafančure onako lažno sretan ubio je dijete koje je sretno živjelo svoje snove.

Osmjehu lijepi da ti Allah Dz.S podari lijepi Dzennet a porodici sabur. Za ostalu ekipu dovimo.. Izdržite..

A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u Džennet Moj! ” (Al-Fagr, 27,28,29,30) – napisao je Horić.