Optimizam u U21 reprezentaciji! Jagodić, Grahovac i Prcić žele pobjedu protiv Mađarske!

Optimizam u U21 reprezentaciji! Jagodić, Grahovac i Prcić žele pobjedu protiv Mađarske!

„U-21“ selekcija BiH počela je sa pripremama pred kvalifikacione utakmice za EP 2014. sa Mađarskom i Austrijom, 5. septembra u Kečkemetu, a 9. septembra u Zenici. Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su o gostovanju u Mađarskoj i očekivanjima govorili selektor Vlado Jagodić, kapiten Srđan Grahovac i reprezentativac Sanjin Prcić.

„Imamo dvije utakmice u kratkom periodu i one nam mogu odrediti put u daljim kvalifikacijama. U svakoj utakmici trebamo ići na tri boda tako da ni ova nije izuzetak“, naglasio je selektor Jagodić u uvodnom odraćanju novinarima.

Jagodić je dalje istakao da smo dobro otvorili kvalifikacije i dodao: „Mi smo svjesni težine ove utakmice,  nedostaje nam  nekoliko igrača, što znači da ćemo imati promijenjen tim u odnosu na utakmicu koju smo igrali sa Albanijom.  Ali, bez obzira na to, ja imam apsolutno povjerenje u ovu grupu igrača a osnovne karakteristike ovog tima su optimizam i kompaktnost.“

Kapiten Srđan Grahovac je  kratko rekao: “Kvalifikacije smo počeli sa pobjedom, pa očekujemo da nastavimo sa dobrim igrama i da se vratimo sa tri boda.“

Sanjin Prcić s optimizmom očekuje ovaj susret: „Svi očekujemo pobjedu, idemo po tri boda, motivisani smo i nadam se da ćemo to i ostvariti“.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se i na izostanak Muhameda Bešića sa selektorovog spiska, što je Jagodić objasnio:

„U „U-21“ reprezentaciji postoje određena pravila ponašanja. Bešić kao kvalitetan  igrač nam nedostaje, ali u isto vrijeme nam je žao što se na ovakav način odnosi prema „U-21“ reprezentaciji. On kao pojedinac ne može biti iznad svih ovih igrača i moram naglasiti da je ulaznica za „A“  tim preko „U-21“ reprezentacije.

Izabranici Vlade Jagodića su zdravi, večeras će u 18 sati trenirati na stadionu „Koševo“ a sutra u sedam sati ujutro kreću na put u Kečkemet. Utrakmica se igra u 18 sati.

(Reprezentacija.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica