Portal 072info

Optimizmu, ipak, dali mjesta: Serija A se nastavlja 3. maja

Pandemija virusa korona ne jenjava, Italija kao žarište zaraze je i dalje u vanrednom stanju, ali postoje najave da će se život na Apeninima, kao i u ostatku Evrope uskoro normalizovati. Uostalom, fudbaleri Lacija će uskoro početi sa treninzima kako bi u optimalnom stanju dočekali nastavak borbe za Skudeto, prenosi Mozzart.

A taj početak mogao bi da se desi 3. maja. Ministar sporta Italije Vičenco Spadafora najavio je tokom zvanične konferencije za medije takav rasplet i obradovao italijansku javnost.

– Smatram da fudbal u Italiji može da počne 3. maja. Ostaje nam da odlučimo da li će se mečevi Serije A igrati sa publikom ili pred praznim stadionom. Ove moje riječi odnose se i na međunarodne mečeve, dakle moći ćemo da budemo domaćini Lige šampiona i Lige Evrope – rekao je ministar sporta Italije.

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je da se odigra još devet kola. Pored toga u kalendar će morati da se ubace i četiri zaostale utakmice. Ako se ispoštuju riječi italijanskog ministra Italijani će završiti sezonu do kraja juna, što je preporuka UEFA. 

Problem je što virus korona ne jenjava u Italiji. Trenutno je više od 18.000 zaraženih.

Avaz

Podijelite članak
  • 7
    Shares

Počitajte još

Premijer FBiH Fadil Novalić danas bez maske pješačio Vilsonovim šetalištem

072info

Iz Federalnog štaba CZ poručuju: Zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 je jasna

072info

Zeničanin bio u kontaktu s medicinskom sestrom iz Tuzle: Bojim se da nisam zarazio porodicu

Redakcija