Screenshot 2 12
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 3, 2021 @ 19:05
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv 38-godišnjeg Almira Kukuljevića iz tog grada zbog sumnje da je u postupku zapošljavanja, prikrivanjem podataka o nespojivim dužnostima u javnom preduzeću, sebi pribavio pogodnosti prijema u državnu službu.

NER FIT

Kako je navedeno iz brčanskog tužilaštva, Kukuljević je optužen zbog davanja neistinitih podataka navođenjem u pisanoj izjavi da u vrijeme prijema u državnu službu pri Vladi Distrikta Brčko nije bio na nespojivoj funkciji u javnom preduzeću Putevi Brčko.

“Kukuljeviću je stavljeno na teret da je sredinom 2018. godine, u proceduri izbora službenika u Odjelu za komunalne poslove, u namjeri da protivzakonito zasnuje radni odnos, dao izjavu u kojoj je sadržan neistinit podatak o njegovim funkcijama u upravnom odboru JP Putevi Brčko. Sumnja se da je, svjestan nespojivosti tih funkcija s dužnostima službenika, u proceduru imenovanja dostavio izjavu u kojoj je naveo da nije član upravnog odbora javnog preduzeća, iako je u to vrijeme obavljao funkciju člana i predsjednika Upravnog odbora JP Putevi Brčko. Ne znajući da je Kukuljević na nespojivoj dužnosti, gradonačelnik distrikta ga je imenovao na radno mjesto višeg stručnog saradnika za normativne i opće pravne poslove u Pododjelu za kapitalne investicije”, zaključuje se u optužnici.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta Brčko, Kukuljevića se tereti da je, s ciljem da za sebe pribavi kakvu pogodnost, nadležnom organu dao neistinite podatke značajne za dobijanje pogodnosti.

Tekst se nastavlja nakon reklame

S tim u vezi, optužen je za krivično djelo obmane pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, s propisanom kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do tri godine.

LIDER