Optužen da je nokautirao muškarca

tuca saka pixabay ilustracija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Dragoljuba Mijanovića (49), a koja ga tereti da je u Istočnom Novom Sarajevu šakom u glavu udario D.M., usljed čega je ovaj pao na tlo.

Optužnicu je, nakon sprovedene istrage, podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a tereti ga za nanošenje povrede.

Mijanović je optužen da je D.M. napao 1. novembra 2021. godine, oko 18 časova, u krugu gradilišta stambeno-poslovne zgrade u Karađorđevoj ulici, u opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje je, kako je navedeno, obavljao građevinske radove u angažmanu jedne firme iz Istočnog Sarajeva.

“Primijetivši D.M. da ulazi u kombinovano vozilo mercedes, vlasništvo te firme, zajedno sa Z.Š. i Z.M. prišao je D.M. te ga zatvorenom pesnicom udario u lice, nakon čega je ovaj pao na tvrdu podlogu”, ističe se u optužnici.

Kako su dodali, na taj način mu je nanio više manjih oguljotina po licu, ali i ugruvanost desnog ramena, oguljotinu na području desnog ramena i ugruvanost lijeve natkoljenice.

Mijanovića, dakle, terete za povredu, za šta je, bude li dokazana njegova krivica, zaprijećena novčana ili zatvorska kazna.

“Ko drugoga tjelesno povrijedi ili mu naruši zdravlje, biće kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine”, navedeno je u Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

Nezavisne novine

GODISNJICA
MARKETING