AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Muharema Garaplije zbog krivičnog djela ubistva, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Garaplija se tereti da je 21. septembra 2020. godine u stanu u Općini Ilijaš usmrtio suprugu dok je ležala na krevetu u dnevnom boravku. Optuženi joj je oštrim predmetom prerezao vratne krvne sudove te je usljed iskrvarenja nastupila smrt-navedeno je u saopćenju.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila produženje pritvora optuženom.

Zločin se desio pomenutog dana oko 21.30 sati kada je Garaplija nakon ubistva supruge Sadžide pokušao presuditi i sebi.

Bio je u kritičnom stanju i bio je jedno vrijeme liječen u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Njihove komšije su za “Avaz” ranije ispričale da se zlo moralo dogoditi. Kazali su da su čuli lupanje, ali da nisu obraćali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

Njihov sin alarmirao je policiju jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi s unutrašnje strane pa nije mogao otvoriti vrata. Odmah je otišao u Policijsku stanicu Ilijaš, koja se nalazi svega desetak metara dalje od mjesta zločina.

Vatrogasci su preko balkona ušli u unutrašnjost. Policija je u stanu zatekla mrtvu ženu i Muharema, koji je ležao pored nje i davao znake života.