Portal 072info

Ornek: Nije mi bitno šta Salčinović priča, on nije želio da vidi NK Čelik u Evropi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kapiten Zeničana oporavio se od povrede, te će sutra nakon prvi puta nastupiti ovog proljeća.

Salčinović se u izjavi dotakao i bivšeg trenera Čelika Adnana Örneka za koga je izjavio da može samo voditi omladince, te da mu je to domet u karijeri.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon današnje izjave, iz Turske se javio i Adnan Örnek, koji i dalje pomno prati dešavanja na Bilinom polju, te je razočaran izjavom Salčinovića.

“Pratim NK Čelik iz Turske kao navijač i bivši trener. Ja sam na klupi skupio 25 poena i naše želje su bile da osvojimo 50 poena do kraja sezone, te da izađemo u Evropu. Dok sam ja vodio klub bilo je puno mladih i talentovanih igrača, a isto tako bilo je par iskusnijih, koji su se trudili da pomognu ekipi. Isto tako je bilo nekih igrača koji su štetili ekipi svojom pojavom. Oni su htjeli igrati kada se njima htjelo, pravili su da su povrijeđeni, a nisu bili, te koji su birali na kojim će utakmicama igrati i tako zauzimati mjesto mladim igračima, koji su za razliku od njih poštovali ekipu i svoje saigrače” ističe Örnek za SportSport.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odgovorio je i na optužbe Salčinovića, te je kazao nešto više i o budućnosti NK Čelik

“Nažalost u svakoj ekipi imate takvih igrača. Ja sam pravio tim da igramo u Evropi, birao sam igrače za koje sam mislio da mogu igrati i zbog toga sam sretan. Cihat Arslan je odličan trener, Čelik ima lijepu ekipu, navijači su isto tako odlični, kao i u cijeloj BiH. Svi znaju kakav sam ja čovjek, tako da mi nije bitno šta Salčinović priča”, ističe nekadašnji trener zeničkog premijerligaša i dodaje:

“Čelik se godinama borio da ne ispadne iz lige, a očito je Fenanu smetalo što smo planirali izlazak u Evropu bez njega. On naravno nije naviknut na te stvari i nije želio da Čelik izađe u Evropu jer to nije za njega. Ja volim istraživati i volim dati priliku mladim igračima, radim s ponosom, igrači koje sam trenirao i dao priliku da igraju u svojim klubovima u dosadašnjoj karijeru donijeli su milione. Vjerujem u budućnost nogometa u BiH, sve je u mladim i talentovanim igračima, nadam se da ću u budućnosti moći pridonijeti nogometu u BiH da se podigne na veću razinu jer sam spreman na to” kazao je za SportSport.ba Adnan Ornek.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Turski stručnjak je dobio otkaz na klupi NK Čelik nakon prvog kola proljetnog dijela i pobjede nad Slobodom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SportSport.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 45
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME