Örnek vjeruje da je Čelik bolji nego jesenas, ali cilja na još tri pojačanja

Turski trener na klupi nogometaša Čelika Adnan Örnek, koji je zbog privatnih obaveza ostao jedan dan duže u domovini, već danas je ponovo vodio trening svog tima u sklopu priprema za nastavak sezone. Örnek je u izjavi za Fenu istakao kako je zadovoljan pripremama u Antaliji, ali i kvalitetom svog tima za drugi dio sezone, kojem su se jučer priključili novi golman Bojan Pavlović, koji je stigao na posudbu iz Sarajeva, te lijevi bek Ljubiša Pecelj iz federalnog ligaša gradačačke Zvijezde. Zbog problema sa zadnjom ložom, danas je po posebnom programu trenirao stoper Luka Miletić.

“Do početka proljetnog dijela sezone planiramo odigrati još dvije kontrolne utakmice, ali ćemo tek sutra saznati imena rivala za zadnje provjere. Cilj nam je do početka prvenstva dovesti još jednog stopera, krilo i napadača”, ističe Örnek, koji se nada da će uskoro biti završena viza za povratak nigerijskog veznjaka Paschala Okolia, koji je s ekipom odradio pripreme u Turskoj. Örnek ističe kako nije siguran da će doći turski veznjak Aydemir Selim.

“Što se tiče ekipe, smatram da smo jači nego jesenas, ali planiramo dovesti još ta dva-tri igrača. Vidjet ćemo da li ćemo i uspjeti”, kaže Örnek, koji je svjestan da je tržište skromno.

Čelik je ove zime, osim Pavlovića i Pecelja, angažirao na posudbu iz Sarajeva i Dušana Hodžića te Sanjina Lelića, zatim finskog golmana Samu Volotinenena, hrvatskog veznjaka Antu Blaževića i krilo Denija Simeunovića.

Ugovori će biti potpisani i sa Nikolom Babanom iz Kiseljaka i Harunom Vardom iz Viteza, dok je, zbog kvote stranaca, još nepoznata sudbina južnokorejanskog beka Jun-Jae Choia, koji je odradio cijele pripreme s ekipom Čelika.

Sporazumni raskid potpisali su Aldin Šišić, Salko Mujanović, Salko Jazvin, Tin Karamatić, Stefan Udovičić, Dino Bevap, Moussa Marone, Faustin Senghor, Gabrijel Popović i Kenan Hafizović, dok je Mahir Mehić poslan na posudbu u jajački Metalleghe.

S drugim timom treniraju Stevo Nikolić i Armin Duvnjak, koji su predviđeni za raskid ugovora, dok su Eldar Sivac i Anes Duraković predviđeni za posudbu. S drugim timom trenira i jesenas prvi golman, Branislav Ružić, koji nije želio putovati na pripreme u Tursku prije nego mu bude isplaćen dug.

Dolaskom Pavlovića, Ružić je sada postao i prekobrojan pa je za očekivati i s njim dogovor o raskidu ugovora, koji uskoro ističe i veteranu te jesenas rezervnom golmanu Ratku Dujkoviću. Dujković također još trenira s drugom ekipom.

FENA