Osam radnika maglajske fabrike Natron-Hayat završilo u bolnici zbog trovanja hranom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Osam radnika maglajske fabrike Natron-Hayat primljeno je jučer oko 15:30 sati u Dom zdravlja Maglaj sa žalbama na trovanje hranom, potvrđeno nam je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Oni su potom upućeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje su hospitalizirani.

Kako saznajemo, prema nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, Policijska stanica Maglaj dobila je nalog da provede istragu u kompaniji Natron-Hayat. Sanitarnu inspekciju izvršila je inspektorica Općinske inspekcije Maglaj.

“Da li je trovanje zbog hrane nastalo u kompaniji ili negdje drugo, još nije poznato dok ne dobijemo zvanične rezultate. Možda se trovanje desilo i negdje usput, možda je hrana stajala u pogonu gdje su visoke temperature. Rezultati analize će pokazati šta se tačno desilo”, kazali su nam iz Inspekcije Općine Maglaj.

Iz Doma zdravlja Maglaj govore nam kako su im radnici počeli pristizati jučer od 14 sati žaleći se na povraćanje i dijareju.

“Ukupno ih se devet javilo sa istim simptomima. Odmah smo posumnjali na trovanje hranom te smo ih uputili u zeničku bolnicu gdje ih je osam zadržano na daljnjem liječenju”, kazali su nam iz Doma zdravlja Maglaj.

Više informacija o ovom slučaju bit će poznato naknadno.

Klix.ba