Portal 072info

Osam stvari koje ne trebate raditi dok vozite

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!
Naravno vi ste odličan vozač, ali vaše sposobnosti nisu nadljudske. Za vrijeme vožnje biste se trebali usredotočiti isključivo na vožnju, a ako trebate ili želite još nešto obaviti, tada se zaustavite i tada to napravite.

-8- Jesti dok vozite
Vožnja je potpuno pogrešno vrijeme za jelo, jer biste u tome trenutku trebali biti usredotočeni na cestu, a ne hranu.
-7- Gledanje DVD-a
Vaše oči trebaju biti usmjerene na cestu 100 posto vremena i ne biste smjeli dopustiti da vas prizori ili zvukovi ometaju. Ekrane u automobilu smjestite isključivo na stražnja sjedala.
-6- Radio
Mijenjanje programa i CD-a jedan je od većih problema. Glazbu biste trebali odabrati na početku vožnje i zaustaviti se svaki put kada mijenjate.
-5- Nemojte se presvlačiti
To uključuje skidanje jakne, mijenjanje naočala i sl.
-4- Mahati i razgovarati s drugim vozačima
Podignuti ruku i pozdraviti sasvim je pristojno, ali zaustavljanje na sred ceste kako biste razgovarali s vozačem ili pješakom često završi kobno.
-3- Voziti i piti
Naravno, svaka osoba zdravog razuma ovo će izbjegavati. Ako pripiti ili pijani vozite ugrožavate i svoj i tuđi život.
-2- Svađati se
Ako se svađate dok vozite neprimjetno ćete povećati brzinu, a također opada vaša koncentracija. Svađanje s djecom, suprugom ili poslovnim kolegom, ostavite za prikladnije mjesto.
-1- Telefoniranje ili pisanje poruka
Telefoniranje i alkohol su i zakonom zabranjeni, što ukazuje na njihovu potencijalnu opasnost. Sve može čekati dok ne dođete kući ili bar do prvog parkinga.
Podijelite članak