Portal 072info

Osim: Znamo da Belgija ima dobar tim, ali ne znamo da moraju pobijediti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Počasni predsjednik Nogometnog saveza Ivica Osim, koji je trenutno u Grazu, gdje obavlja redovne liječničke kontrole, kazao je uoči kvalifikacijske utakmice BiH protiv Belgije da medijska kampanja koja je napravljena, trebala bi ići u prilog izabranicima Mehmeda Baždarevića.

– Ovo što čitam po medijima o Belgiji, gdje od njih pravimo apsolutne favorite i govorimo u hvalospjevima, mislim da je to dobro i da nam odgovara jer smo poznati kao velike ‘inadžije’. To nama ide u prilog jer možemo pokazati da nije sve tako kako većina ljudi misli. Da Belgija ima dobar tim i da su jaki to znamo, ali da moraju pobijediti, to ne znamo – istaknuo je Osim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osim je u svoj trenerskoj karijeri imao veliki broj utakmica koje su nosile prefiks odlučujuće. Zna jako dobro pod kakvim su igrači pritiskom i kako se nositi s njim.

– U ovoj situaciji moramo svi pomoći igračima. Kad kažem svi tu mislim i na medije, psihologe. Moramo znati na šta ekipa reagira, da li na inat, da li na patriotizam. Kako izazvati revolt kod igrača da ponovo dođu u situaciju da se dokazuju, da stisnu zube i da pokažu da oni nisu takvi kao što se misli. Sve su to bitne stvari o kojima se mora voditi računa pred ovakvu utakmicu – poručio je Osim, prenosi zvanična stranica Nogometnog saveza BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodao je da prati formu bh. igrača i navodi da je dobro što većina njih igra u svojim klubovima.

– Meni je najvažnije da oni dođu na pripreme zdravi i živi i ja bih rekao, da dođu ‘normalni’. Kad to kažem, mislim da oni trebaju da shvate dokle smo došli i da počnu da razmišljaju na malo drugačiji način. Treba da znaju da od njih ima boljih, ali da nema toliko boljih da unaprijed moraju izgubiti. Ja sam siguran da mi imamo svoju šansu u ovom susretu a Belgijanci neka razmišljaju o tome – naglasio je Osim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Belgiju dočekujemo na Grbavici 7. oktobra, stadionu za koji su Ivica Osim i selektor Baždarević posebno emotivno vezani.

– Ako budu naši igrači ‘zapeli’ na Grbavici koliko je Meša ‘zapinjao’ dok je igrao na tom stadionu, onda se nemamo šta sekirati. Ne bi bilo loše da im oni, koji ih okružuju, pričaju malo o tome, da znaju kako se tamo igra. Nije loše i da se reprezentacija malo vrati u Sarajevo. Nadam se da mi neće zamjeriti na ovom što sam rekao, ali nije loše nekad malo nešto i promijeniti. Nikad ne znaš gdje i kad možeš nešto dobiti. Možda baš u ovoj utakmici povratimo imidž ekipe koja grize na terenu, a to smo izgubili, htjeli to neki priznati ili ne. Hajde da mi ovo odigramo pa ćemo onda vidjeti, bit ćemo pametniji – zaključio je Osim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME