Portal 072info

Osmišljene farmerke koje pune telefon dok stoji u džepu

Farmerke koje pune bateriju telefona možda postanu popularne u budućnosti. Dizajn naziva Hellojean ima poseban džep koji sadrži bateriju kako bi osoba koja nosi ove posebno dizajnirane farmerke mogla da napuni bateriju telefona.

Ženski model farmerki prodaje se po cjeni od 190 dolara, što baš i nije jeftino, a dodatni džep predviđen za nošenje telefona je vrlo malih dimenzija pa telefoni poput iPhonea 6 i veći ne mogu stati u njega.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Specijalno dizajnirani horizontalni džep za bateriju nalazi se iznad zadnjeg džepa, zajedno sa još jednim vertikalnim džepom koji je smješten nešto niže, za telefon iPhone 5/5S ili neki sličnih dimenzija.

Baterija koja se prodaje odvojeno, i za koju treba izdvojiti 49 dolara, stavlja se u horizontalni džep, dok je USB kabl skriven u šavovima kako se ne bi vidio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ove farmerke predstavljaju alternativu glomaznim prenosnim baterijama koje ne mogu tako lako stati u svaki džep. Nije poznato jesu li ove farmerke udobne za nošenje, a mogu se naručiti već sada, sa stranice proizvođača.

Ovo nije prvi put da dizajneri pokušavaju punjače da ugrade u odjeću. Prošle godine je predstavljen XOO kaiš koji je izgledao kao i svaki drugi kaiš od kože, ali je mogao puniti bateriju telefona. Na primjer, iPhone 6 mogao je napuniti za tri sata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan grupa bivših studenata čak radi i na obući koja će uređaj moći da napuni u hodu, a jedan sat hodanja biće dovoljan za dva i po sata korištenja telefona.

Šta nam donosi budućnost, tek ćemo vidjeti…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME