IMG 9730ac45ee74f44f03488636bdfd601b V


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Osnivačka skupština Bosanske narodne stranke (BNS) Zeničko-dobojskog kantona, koja temelj i moto svog djelovanja crpi iz principa VJERA.NAROD.DRŽAVA. održan je danas u Zenici.

Sastanku se odazvalo članstvo iz Zenice, Tešnja, Visokog, Breze, Maglaja, Doboj-juga, uz delegaciju Predsjedništva Stranke, na čelu sa mr.Saninom Musom.

BNS-V.N.D. prva je vjersko, nacionalno, patriotska politicka organizacija na ovim prostorima.

Boriće se protiv otrova ovog društva; korupcije, mita, nemorala, nepotizma, nepravde…ali i za vraćanje dostojanstva bošnjačkom narodu, ne ugrožavajući pri tome druge, te za opstanak i cjelovitost države nam Bosne i Hercegovine.

Vrata Stranke otvorena su svim patriotskim snagama bez obzira na vjeroispovijest koji teže ka principu VJERA.NAROD.DRŽAVA.

Za pojavom ovakvog političkog subjekta na prostorima Bosne i Hercegovine, odavno je postojala potreba, te će se pojavom Bosanske narodne stranke, mnoga srca obradovati, a mnogi koji su do sada apstinirali od svoga glasačkog prava, pod izgovorom da nemaju za koga glasati, dobijaju svoj politički subjekat koji će se boriti i zastupati njihove interese.