Portal 072info

Osnovano udruženje za pomoć mladim bh. sportistima: Uključite se i vi!

Bosanskohercegovačke sportistkinje i sportisti pokazuju iz dana u dan koliko talenta i želje za radom i dokazivanjem ima među mladima. Pomozimo im!

Ovim riječima se predstavilo Udruženje Budućnost sporta, osnovano sa samo jednom namjerom: osigurati sredstva za sve mlade koji žele da se pokažu i dokažu kroz sport.

„Naša mladost zaslužuje da za brojne uspjehe koje gotovo svakodnevo postiže budu nagrađeni. Oni zaslužuju da imaju adekvatnu opremu i uslove za treniranje, jer sa svoje strane daju sve, ulažu ogroman trud, pokazuju ogromnu volju, odriču se mnogo toga da bi u svoju zemlju donijeli radost pobjednika i učinili sve nas ponosnima. Pomozimo im!“, kaže Udruženje koje su pokrenuli čelnici našeg Košarkaškog saveza.

Jedan od ambasadora Udruženja je i legendarni Bogdan Boša Tanjević koji je kazao: „Sve ovo je fenomenalno, nevjerovatno…ali ne smijemo sada stati. Hajmo probati zajednički napraviti nešto za sport, za našu djecu.”

Udruženje je pokrenulo i račun na stranici IndieGoGo na kojoj možete donirati ra razvoj mladih sportista: u jedan dan su skupili 870 dolara, a cilj je milion, pa Udruženje poziva:

„Uključite se u akciju prikupljanja sredstava za osiguranje stipendija, opreme, ishrane, kakvu vrhunski sportisti zaslužuju. Pomozimo im! Za našu djecu! Za budućnost BH sporta!“

Traži se i generalni sponzor, a možete i kupiti reklamu na šorcu.

Na stranici IndieGoGo možete kupiti i dres košarkaške reprezentacije, dres sa vašim imenom, dres ili loptu sa potpisom svih igrača, večeru sa ekipom, a najveći tzv. perk je da budete njihov gost na Eurobasketu od 5. do 11. septembra.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak