Osnovci i srednjoškolci po NPP-u na bosanskom jeziku u ZDK idu na zimski raspust

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Zadnji dan kalendarske godine ujedno je i posljednji radni dan u prvom polugodištu za osnovce i srednjoškolce u Zeničko-dobojskog kantonu koji se obrazuju po nastavnom planu i program na bosanskom jeziku, potvrdio je Feni resorni ministar obrazovanja ZDK prof. dr. Spahija Kozlić.

– Zimski raspust za đake i nastavnike 60-ak osnovnih i 30-ak srednjih škola u našem kantonu, koji se obrazuju po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, trajat će sve do 24. januara. S obzirom na to da ide vikend, a neradni dan je i 3. januar, zvanično, trosedmični zimski raspust u tim školama počinje 4. januara 2022. godine – napominje Kozlić.

Od kraja prošle sedmice, zbog božićnih praznika, na raspustu su osnovci i srednjoškolci u općinama Žepče i Usora te osnovne škole u Varešu, kao i srednje i osnovne škole Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici.

Raspust za učenike tih škola završava 16. januara 2022. godine, dok zimski raspust za đake Franjevačke klasične gimnazije Visoko traje do 7. januara, s obzirom na to da je ta škola na raspustu još od 20. decembra.