Osnovna muzička škola proslavila 65. rođendan (FOTO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

OsnovnamuzickaskolaZenicaRodjendan

U prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica večeras je Osnovna muzička škola svečanim koncertom proslavila 65 godina postojanja.

Koncert je otvoren kompozicijom „Pink Panter“, a prisutnima u BNP-u obratio se i premijer Zeničko–dobojskog kantona Munib Husejnagić, koji je tom prilikom uputio veliku zahvalnost rukovodstvu škole na pozivu da prisustvuje koncertu: „Ja vam donosim iskrene pozdrave ispred cijele Vlade Zeničko–dobojskog kantona, ali i u svoje iskreno ime. Ovdje sam večeras i u ulozi premijera, ali i u ulozi ponosnog roditelja tri kćerke koje su pohađale ovu predivnu školu, a jedna je tokom svog školovanja i dobila zvanje profesora muzike. Ova škola je preuzela zadatak da uzgaja nešto lijepo, a to je muzika, što se zaista može vidjeti kako po mladom naraštaju, tako i po danas već iskusnim, izvandrednim muzičarima koji su poznata muzička imena u ovoj umjetnosti“, istakao je premijer Husejnagić.

Publici u prepunom BNP-u obratila se i direktorica škole, gospođa Jadranka Tepić, kazavši: „Sve što radimo, radimo sa srcem. Danas smo jako uzbuđeni i vjerujte da meni i mojim kolegamaovaj dan predstavlja mnogo, ipak je 65 godina dug period na koji smo mi ponosni. Zahvalila bih se našem premijeru Husejangiću, kao i predstavniku Sindikata gospodinu Šatoroviću i svima vama ovdje u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta“.

Na rođendanskom koncertu škole uručeno je priznanje i slika za Sonju Penavu, školskog pedagoga koja je tokom svog radnog staža mnoge učenike izvela na pravi put u svom životnom zvanju.

Koncert je bio protkan prekrasnim tonovima mladih, ali zasigurno budućih velikih muzičkih umjetnika koji su pokazali veliko srce, te su svojim programskim tačkama impresionirali mnogobrojnu publiku.

Cijeli koncert i veliki jubilej Osnovne muzičke škole, možete pogledati kroz fotografije Benjamina Hazića.

[flagallery gid=131]