Portal 072info

Ostavila čivavi nasljedstvo od 100.000 $

slika (1)

Mjuriel Zibert, prva žena koja je imala mjesto u Njujorškoj berzi, ostavila je voljenoj čivavi Monster Girl 100.000 dolara i milion dolara dobrotvornoj organizaciji za brigu o životinjama.

Mjuriel, koja je umrla od raka u 84. godini u avgustu, dala je prijateljici Lindi Foks Frejzer taj novac, kako bi se brinula o njenom psu. „Tražim da moj pas ne ostaje dugo sam tokom dana“, napisala je ikona Wall Streeta u testamentu otvorenom danas na sudu u Menhetnu.

Takođe, dala je 10.000 dolara Medicinskom centru za životinje na Menhetnu, koji će biti proslijeđeni ustanovi za života čivave Monster Girl.

Ostatak njenog bogatstva od 48 miliona dolara biće prebačen na račun njene fondacije koja „podržava napredak obrazovanja u oblasti lične finansijske pismenosti i humano postupanje prema životinjama, naročito onim koje su u vlasništvu starijih i siromašnih lica“, stoji u testamentu.

Zibert koja je utrla put ženama do muškog kluba u Wall Streetu 1967. kupivši mjesto za 445.000 dolara, sestri je ostavila 1,5 miliona dolara, a bila je vrlo darežljiva prema prijateljima poklanjajući im nakit i novac.

news.com.au

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box