Ostavila dječaka (8) i djevojčicu (6) same da bi otišla na krstarenje: Poznato šta je policija vidjela u stanu

Ostavila dječaka (8) i djevojčicu (6) same da bi otišla na krstarenje: Poznato šta je policija vidjela u stanu

Lejkša Vilijams (29) iz Hjustona uhapšena je zbog napuštanja djece sa namjerom da se vrati i to sve zbog putovanja kruzerom.

Lejkšu su komšije vidjele 4. aprila kako sa prtljagom odlazi iz porodičnog doma, ali, nikad nisu vidjeli da se vratila kući.

Komšinica iz zgrade se obratila policiji i prijavila slučaj jer je bila zabrinuta za zdravlje djece.

Policija je izašla na teren i provjerila stanje mališana u utorak, pet dana nakon što im je majka navodno otišla, i zatekli su dječaka (8) i djevojčicu (6) potpuno same.

Razbacano smeće

Kako je navedeno u žalbi, stan je bio u potpunom rasulu, svuda je bilo razbacano smeće i hrana i osjećao se veoma jak urina. Djeca su rekla da ih je “majka napustila” i rekla im “da ide na odmor na krstarenje, ali da ne znaju kada će se vratiti”.

Od tada, navodi se u pritužbi, nije izgledalo da je bilo koja odrasla osoba nadgledala djecu. Vilijams je za to vrijeme navodno koristila video kameru da bi gledala i razgovarala sa djecom, a dječak je imao telefon kojim joj je slao poruke, navodi se u pritužbi.

– Ova djeca su definitivno ostavljena bez nadzora na mnogo dana i dovedena su u ozbiljnu opasnost – rekao je Kigan Čajlders, glavni tužilac 209. okružnog suda, za Hjustonsku ABC stanicu KTRK.

Čuvanje kod tetke

Agent Službe za zaštitu djece reagovao je na licu mjesta kako bi se uvjerio da su djeca dobrog zdravlja i da su puštena na čuvanje kod tetke, navodi se u pritužbi.

Policajci su pokušali da kontaktiraju Vilijams kako bi ona odgovorila na sve “ali ona nije sarađivala i mijenjala je svoju priču o tome gdje se nalazi”, navodi se u žalbi.

Vilijams je uhapšena u četvrtak i trebalo bi da se pojavi pred sudom u ponedeljak.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS