Ostavinska rasprava: Samo jedna osoba je naslijedila imovinu Šabana Šaulića

saban 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je Šaban Šaulić izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, dugo se špekuliralo  ko će naslijediti njegovu imovinu. 

Pretpostavljalo se da bi, pored njegove supruge Gordane s kojim je Šaban dobio sina Mihajila te kćerke Ildu i Sanele, dio nasljedstva kralja narodne muzike trebao dobiti i njegov vanbračni sin Robert iz Zrenjanina. 

No, nakon  nedavne ostavinske rasprave  na kojoj su prisustvovali samo njegova supruga i djeca iz zvaničnog braka, sva prava na Šabanovu zaostavštinu naslijedila je Gordana. 

Kako prenose mediji u Srbiji, djeca su se odrekla  nasljedstva u korist majke. 

Mediji također prenose tvrdnju da je Šaban uvijek govorio da je Goca glavna kada su sve finansije i papirologija u pitanju. 

– Djecu je zbrinuo na vrijeme, svi su imali svoje nekretnine, svoje poslove, ali sve ostalo vodilo se na Gocu. Ona je plaćala poreze, račune, vodila Šabanovu karijeru preko svoje firme, tako da nema mjesta nikakvim nedoumicama. Njoj su pripala i sva autorska prava – kazao je izvor za medije u Srbiji.

GODISNJICA
MARKETING