Osuđena na ubistvo, pa smršala blizu 400 kg

Za svega pet godina 32-godišnja Mayra Rosales je sa tadašnjih 470 postala žena od 90 kilograma. Jedan veliki, ali i dramatičan preokret u njenom životu desio se kada je proglašena za nevinu poslije suđenja da je svojim nekada grotesknim tijelom nagnječila dvogodišnjeg rođaka Elisea, te ga usmrtila.

Sudski epilog je za nju imao sretan kraj, jer je njena sestra priznala da je zlostavljala dijete i sada je na petnaestogodišnjem izdržavanju zatvorske kazne, a ona je proglašena nevinom te je odlučila da uardi nešto za sebe.

Njen život bio je neslućena drama, svakim danom se sve više širila i postala jedna ogromna masa sala. Ni sama ne zna kako je preživjela i živjela život najteže žene na svijetu, pun tuge, bespomoćno, u krevetu i uz pomoć drugih, prenosi Zena.blic.rs.

46279_article2510832198c577c00000578992-634x629_630x0

Ipak, kada je njen sestrić izgubio život, uslijedilo je pomenuto suđenje, a Mayra je 2008. godine dospjela u sve svjetske medije, te tako postala izuzetno poznata. Optužena je da je pala i svojim tijelom, te tako ugušila dvogodišnje dijete, koji je na kraju i umro. Ipak, 2011. godine je oslobođena, jer su povrede glave ukazivalena to da je dijete zlostavljano, a ne ugušeno.

”Ja sam sebe otpisala, pa sam željela da pomognem sestri. Zato sam priznala zločin iako sam znala da nisam kriva. Znala sam da moja sestra zlostavlja dijete, derala se na njega, tukla ga je. Sud je ipak bio na strani pravde”, dodala je Mayra.

Kada je oslobođena, tada je krenuo njen životni preokret i odlučila je da mora nešto da promijeni kako bi sretno živjela.

”Mislila sam da umirem. Sve prije ovoga nije bio život i ja tek sada otkrivam neke stvari. Učim da se krećem, da radim neke obične stvari kao što je odlazak u prodavnicu. Navikavam se na svoje novo tijelo. Sada mnogu razne stvari”, dodaje Mayra koja je učinila i ostvarila veliki uspjeh u mršavljenju zahvaljujući brojnim operacijama, treninzima, promjenom režima ishrane, ali i napornim psihološkim seansama, te tako je uspjela da svoj život promijeni u dobrom smislu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE