Osuđena vračara: Ženi rekla da će joj kćerka umrijeti, pa joj tokom “seanse” ukrala 10.000 maraka

vracara png
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Državljanka Srbije Patricija Đorđević (37) osuđena je u Tesliću na godinu dana zatvora zbog teške krađe, tačnije zbog lažnog gatanja.

Ova poznata prevarantkinja, osuđena je za krađu 10.000 KM jednoj Teslićanki. Novac joj je, kako pišu lokalni mediji, ukrala tokom vračanja i seanse u kojoj joj je, kako je tvrdila, “spasavala dijete od smrti”, piše Blic.

Ovaj slučaj dogodio se 11. juna ove godine kada je Patricija došla do kuće oštećene J.R. i ponudila joj prekrivač na prodaju, što je žena odbila.

Nakon toga stupila je u komunikaciju sa ženom, govoreći joj da je ona “vidi da je” dobra i poštena osoba, ali da ima puno dušmana i problema. Takođe joj je rekla da njeno najstarije dijete neće umrijeti prirodnom smrću, te da će joj novac koji ima u šteku biti potreban za sahranu kćerke.

ČITAJ JOŠ:  Sudar dva automobila na M-17

Nakon ove jezive rečenice, nesrećnoj ženi je ponudila da joj seansom – vračanjem pomogne da spasi svoje dijete. Od žene je zatražila da joj donese tri slavske svijeće, tri zrna tamjana i jedan crveni konac, a što je ona i učinila. Nakon što je ženu nagovorila na seansu, gatara iz Srbije je ušla u kuću i zatražila da joj J.R. donese i sav novac i zlato koje ima u kući.

Za seansu je tražila i kafu, šećer, so, hleb, crkvene kalendare i jedno jaje pa ju je ubijedila da će nad tim izvršiti obred vračanja.

ČITAJ JOŠ:  BiH: Maloljetnica pala sa petog sprata zgrade

– Oštećena joj je donela zlatni nakit i preko 10.000 KM, a za vrijeme seanse preko glave joj je stavila majicu, te je od nesrećne žene oduzela sav novac koji je stavila na sto. Ostale stvari zamotala je u foliju i potom stavila u kesu, govoreći oštećenoj da kesu ne smije otvarati tri dana – navodi se u optužnici.

Lakovjernima ukrala od 2 miliona dinara

Patricija Đorđeviće je uhapšena po potjernici kada je pokušala da pređe granicu na prijelazu Popovi kod Bijeljine. Ispostavilo se da je osumnjičena za još tri prevare u Banja Luci, Trebinju i Bileći, gdje je lakovjernima ukrala više od 35.000 KM (2.100.916 dinara).

ČITAJ JOŠ:  Maglajska policija kod lica D.S. pronašla opojnu drogu

U potrazi za žrtvom, prevarantkinja je išla od vrata do vrata pokušavajući da uđe u dom lakovjernih građana. U zavisnosti od situacije, ulogu je prilagođavala pa je od nekih domaćica tražila pomoć, nekima glumila trgovca. Sve bi se završilo tako što bi im govorila da im “vidi” smrt bliskog člana porodice nudeći pomoć u skidanju magije da do toga ne dođe. Potom bi ih “olakšala” za sav novac koji imaju.

GODISNJICA
MARKETING