2F36FEFF 7EE9 474B 8C5B 3F4DBB079538
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv žene (38) i muškarca (55) za sedam teških krivičnih djela polnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Za svako od tih dijela prijeti im i do 15 godina zatvora.

Oni se terete da su od maja do novembra 2019. godine u jednom mjestu i jednom gradu na sjeveru Hrvatske počinili krivična djela na štetu maloljetnog djeteta. Predložili su i produženje mjera opreza protiv muškarca zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sumnja se da je muškarac u maju i novembru 2019. godine, u cilju zadovoljenja polnog nagona, putem Facebooka koristio razne profile i zatražio od žene da mu pošalje sliku i videosnimak njenog djeteta bez odjeće.

Ona je to i napravila. Na fotografiji i snimku bili su vidljivi obnaženi intimni dijelovi tijela djeteta, čime su počinjena krivična djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Županijsko državno tužilaštvo zatražilo je i od Facebooka da pribave identifikacione podatke i cjelokupan sadržaj komunikacije između profila koje su koristili muškarac i žena.

Kako javlja portal “Danica.hr“, čini se kako je Facebook to i napravio te se ispostavilo da postoji više snimaka djevojčice, a ne samo jedan. Sumnja se i da je žena te snimke naplaćivala.