Osumnjičenik za širenje razdora u BiH, delinkvent i bot SDA udario na čovjeka čiji rad hvali Amerika!

sda bot
Podijelite vijest

Zvanični osumnjičenik za širenje mržnje, razdora i netrpeljivosti u BiH, delinkvent i bot Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Mulahusić, kojem vjetar u leđa daje polupismeno članstvo SDA, našao je novu žrtvu nad kojom sprovodi cyber nasilje, piše Press.

Najbliži saradnik

Riječ je o šefu Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo dr. Erduanu Kafedžić, a koji je jedan od najbližih saradnika američkog višeg savjetnika za borbu protiv korupcije i bivšeg međunarodnog tužitelja u Tužilaštvu BiH Erika (Erica) Larsona. Naime, Larsona je u Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS poslao direktno službeni Vašington (Washington).

Za razliku od Amerike, OSCE-a, Velike Britanije, Holandije i ostalog zdravog dijela međunarodne zajednice koji u kontinuitetu daju podršku Kafedžiću u borbi protiv kriminala i korupcije, botovi SDA na sva usta trude se ocrniti Kafedžića. Vjerovatno to čine iz razloga jer im šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS smeta zbog toga što uspješno staje u kraj državnoj mafiji u Sarajevu koja se odaziva na ime “Stranka demokratske akcije”.

ČITAJ JOŠ:  Gdje će ko održati završni predizborni skup: Neki optimistični, neki idu na "siguricu"

Kako bi vam na najbolji način ilustrirali razliku u pogledu predstavnika međunarodne zajednice i botova SDA u odnosu na Erduana Kafedžića navest ćemo izjavu direktora Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a pri Ambasadi SAD-a u BiH Stephena Glasera i osumnjičenik za širenje mržnje, razdora i netrpeljivosti u BiH, delinkvent i bot SDA Jasmina Mulahusića.

Direktor Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a pri Ambasadi SAD-a u BiH Stephen Glaser o Erduanu Kafedžiću:

– Dr. Erduan Kafedžić, koji vodi sarajevski Ured, stvorio je zamah u dokazivanju da je borba protiv korupcije moguća. To također znači da je zbog svog rada pod velikim pritiskom i prijetnjama – što znači da njegovi napori djeluju.

ČITAJ JOŠ:  Zbog predizbornih aktivnosti u ZDK studentima zabranjen oktobarski rok?

Američka vlada nastavit će podržavati antikorupcijske prvake poput dr. Kafedžića, ali i pažljivo promatrati one koji pokušavaju ometati njegov rad.“

Rad Ureda za borbu protiv korupcije u Sarajevu dokazuje da su promjene moguće i dokazuje da neovisni istražioci mogu proizvesti kvalitetne istrage. Međutim, zabrinuti smo zbog nedostatka krivičnog gonjenja od Tužilaštva Kantona Sarajevo. Rad dr. Kafedžića i policijskog komesara Nusreta Selimovića u borbi protiv korupcije je impresivan i pažljivo ga prati međunarodna zajednica, a nadamo se da ih i drugi slijede u agresivnom gonjenju slučajeva korupcije.

Osumnjičenik za širenje mržnje, razdora i netrpeljivosti u BiH, delinkvent i bot SDA Jasmina Mulahusića:

Poziva opoziciju

– Ovdje nema greške. Ovo je provjereno i tačno. Samo, jeste teško ući tome u trag. Ipak, pozivam opoziciju u KS, ali i nadležne istražne organe da ovo provjere i pokušaju dokazima izvesti na vidjelo. Kafedžić je na čelu ovog ureda, završio je DIF kao i ostali eksperti koje je dovukao Dino Konaković. Kafedžić je na granici opće sposobnosti za rad, čovjek se skoro pa jedva zna i potpisati, ali zato vjerno sluša naredbe politike koja ga je postavila. Kafedžićev ured galamio je zbog nekih neprijavljenih sitnica svojih političkih oponenata, a on sam nekoliko stanova u Sarajevu fiktivno vodi na drugim osobama. Polahko, obećavamo pobjedu istine i vaš slom.

ČITAJ JOŠ:  Danas se navršava osam godina od smrti Sulejmana Tihića

Da osumnjičenik za širenje mržnje, razdora i netrpeljivosti u BiH, delinkvent i bot SDA nakon konstatacija “na granici opće sposobnosti za rad, čovjek se skoro pa jedva zna i potpisati, ali zato vjerno sluša naredbe politike koja ga je postavila” nije napisao da misli na Kafedžića svaka razumna osoba pomislila bi da misli na Osmana Mehmedagića zvanog Osmica. Jer navedeni opis odgovara upravo profesionalnim i karakternim osobinama direktora OSA BiH.


Podijelite vijest