Portal 072info

Osveta šalterušama: Ivan platio ratu kredita u 3.420 metalnih novčića

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dobro smo upoznati sa šalterima i čekanjem. Taman kad stignemo na red ispostavi se da je pauza. Ivan Maras je odlučio da uvzvrati “udarac” na originalan način.

Ivan Maras iz Hrvatske došao je u poslovnicu da plati ratu svog oca koji je penzioner. Rata iznosi 200 kuna, ali on je odlučio da je plati u kovanicama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Službenica za šalterom rekla mu je da mora da ispuni nalog na 3.420 kuna i Ivan je rekao da će platiti svaku ratu, ali da će za svaku kunu ispuniti po jedan nalog.

“Na taj način sam se odlučio da zagorčam banci život, kao što su oni meni i mojoj porodici. Iskreno sam se nadao da će sedam banaka koje smo mi iz udruženja “Franak” tužili nakon nedavne presude Vrhovnog suda, započeti sa klijentima da dogovaraju način otplate. Budući da oni to nisu uradili, ja sam na taj način odlučio da se osvetim. Imam pravo da otplaćujem kredit kako želim, pa čak i u metalnim novčićima od po jedne kune ili po 10 lipa”, rekao je Ivan, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Došao je u poslovnicu u 17:15 sa novčanicama od po 200 kuna i insistirao da cjelokupnu ratu plati kovanicama po jednu kunu. Službenica je pristala da štampa naloge za jednu kunu i da unosi u kompjuter. Do kraja radnog vremena, odnosno 19 sati, službenica je uspjela da završi 55 naloga, a onda je Ivan zamolio da se uradi štampa za nalog na 3.146 kuna i na taj način ostao je dužan oko 200 kuna. Ivan je rekao da će taj nalog uplatiti ovih dana, ali ponovo sve po kunu.

bh-index.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME