Otac jedne od nasilnica: Ako tužite moju kćerku, staću na stranu žrtve

Kaznazanasilnice

Ne stišava se bura u javnosti nakon što je objavljen snimak u kojem tri učenice iz tuzlanske Mješovite srednje škole brutalno tuku kolegincu.

Brojni portali objavili su užasne snimke akterki ovog događaja kako piju alkohol i ostavljaju vulgarne poruke po društvenim mrežama. Međutim, ostaje pitanje da li je iko od predstavnika nadležnih institucija posjetio porodicu i što je najvažnije djevojku koja je u petak preživjela tešku traumu? Da li joj je iko dao podršku u ovim teškim trenucima?

Porodici pretučene tinejdžerke javio se, kako saznajemo, otac jedne od maloljetnica te izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo.

No, ono što je posebno zanimljivo jeste da je taj čovjek dao obećanje da će stati na stranu žrtve ukoliko porodica napadnute djevojke pokrene tužbu protiv njegove kćerke.

Zasada su, kako je poznato, roditelje i pretučenu učenicu posjetili direktor i pedagogica Mješovite srednje škole Tuzla, koji su pokušali ukazati na nezavidan položaj roditelja tri maloljetnice koje su osumnjičene za ovo krivično djelo okarakterisano kao nasilničko ponašanje.

Izvor: Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE