mobitel razgovor 696x392 1


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Otac (68) iz Hamburga mora platiti kaznu od 1.750 eura jer je slušao telefonski razgovor između svoje 13-godišnje kćeri i njezine učiteljice.

U ponedjeljak se na ročištu pred Okružnim sudom u Blankeneseu (gradska četvrt Hamburga) otac žalio na presudu kojom je dužan platiti novčanu kaznu od 25 svojih dnevnica u iznosu od 70 eura, što iznosi 1.750 eura. Naposljetku je sam povukao žalbu.

Prema pisanju njemačkih medija, 68-godišnjak je u kolovozu prošle godine rekao svojoj 13-godišnjoj kćeri da ostavi uključene Bluetooth slušalice dok je razgovarala s novom učiteljicom. Tako je mogao čuti razgovor između kćeri i učiteljice. Na sudu je rekao kako je to učinio jer je bio zabrinut zbog ocjene svoje kćeri i njezinog obrazovanja pod uvjetima od koronavirusa.

Nije bio zadovoljan onim što je čuo pa se obratio E-mailom školskoj upravi, ali i lokalnim novinarima, no u pismu kojeg je napisao je precizno citirao dijelova razgovora. Budući da prema zakonu nije smio slušati razgovor, slučaj je dospio na sud, a sud mu je odredio novčanu kaznu. Otac je potom uložio žalbu na presudu i pokušao je pobiti tvrdeći kako je rekao kćeri da učiteljicu obavijesti o njegovom slušanju razgovora.

No, time je proturječio vlastitim izjavama koje je ranije dao policiji. Kad mu je sud na to ukazao, povukao je prigovor., odnosno žalbu na presudu i sad će platiti 1.750 eura prenosi Fenix-magazin/MD