Portal 072info

Otac nestalog Antonija Kovačića apelira:Ako ga ugledate, obratite pažnju na odjeću i javite policiji

Tinejdžer Antonio Kovačić (17) iz Vrbanje u Hrvatskoj nestao jeprotekle sedmice, a zabrinuti roditelji kažu kako su dobili informacije da je mladić viđen u Sarajevu dva puta.

“Navodno je prekjučer viđen u Sarajevu, ujutro oko 11 sati u blizini Gazi Husrev-begove džamije, i navečer oko 20 sati na Baščaršiji. 

Osobe koje su mi dale informacije rekle su mi stvari koje se poklapaju, ali ne želim ih iznositi da ne bih dobio lažne podatke.

Znao sam da su Bosanci srdačni, ali sam zaista iznenađen njihovom susretljivošću. Ljudi mi se javljaju, nude novac, smještaj da dođem. Došao bih da imam pouzdanu informaciju. Ali on bi se mogao vratiti kući, jer neke informacije upućuju na to da je tražio novac za kartu za Brčko, što znači da bi se mogao vratiti kući”, priča za Radiosarajevo.ba Antonijev otac Marin Kovačić. 

On kaže kako je prezadovoljan saradnjom s policijom, da su vrlo susretljivi, no tvrdi kako ne zna razlog zbog kojeg bi mladić došao baš u Sarajevo. 

“Bio je kažnjen, a za divno čudo nisam galamio. Rekao sam mu da će štetu namiriti od džeparca, a i loše ocjene su se poklopile. Zašto baš Sarajevo, ne znam šta mu se prelomilo u glavi.

Mi ćemo sjesti i razgovarati, ne zanima me šta je bilo – samo nek’ mi se vrati živ i zdrav. Naći ćemo kompromis.Nije on ovo napravio zato što mu je loše u životu.

Dobili smo informaciju da je viđen jutros u gradu, što nije pouzdano. Stoga bih apelirao na sve građane ako ga ugledaju, da obrate pažnju na njegovu odjeću i da sve informacije proslijede MUP-u KS-a. Ne moraju mene zvati, samo neka jave policajcima. Ako bude neke štete, sve ćemo kompenzirati”, apelira zabrinuti otac Mladen.

Otac Mladen i majka Kristina su nestanak sina prijavili hrvatskoj policiji, koja je od granične policije dobila informaciju da je Antonio viđen kako ulazi u BiH u Brčkom. 

Roditelji mole one koji budu imali informacije o nestalom mladiću da im se jave na telefone: 098/1841653 (otac Mladen) i 098/1367166 (majka Kristina) ili pozovu policiju.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak