Otac očitao lekciju sinu koji želi postati profesionalni gamer

Objava je odmah izazvala zanimljivu raspravu, a priču su prenijeli i brojni mediji

Sve više djece i mladih sanjaju o uspješnoj karijeri kao profesionalni gameri. Isti je san imao i jedan mladi Japanac pa je svoju želju podijelio s ocem. Tata, koji je također gamer, pronašao je zanimljiv način da djetetu objasni da se ne slaže s njegovim izborom, a potom cijelu priču podijelio na Twitteru i izazvao brojne reakcije.

“U posljednje vrijeme mi sin govori kako želi postati profesionalni gamer”, započeo je svoju priču korisnik amour_rapid na Twitteru te nastavio: “Zato se nisam nimalo suzdržavao kada smo igrali Smash Brothers, tako sam ga potukao da je ronio suze”. To je svakako jedan od načina da dijete naučiti lekciju.

Objava je odmah izazvala zanimljivu raspravu, a priču su prenijeli i brojni mediji. Dio korisnika smatra da je otac sasvim u pravu jer su karijere profesionalnih gamera često nesigurne i kratke, zbog čega su igrači pod još većim stresom. Suočio je sina sa surovom realnošću u nadi da će dijete iz toga izvući pouku.

Oni drugi tvrde da je na pogrešan način srušio djetetu snove i da mu je to mogao objasniti drugačije, primjerice razgovorom ili mu je mogao pomoći da ostvari svoj cilj. “To je kao da ti dijete kaže da želi biti profesionalni košarkaš, a ti uzmeš loptu i pregaziš ga na basketu, jedan na jedan”, samo je jedan od komentara koji su pokupili najviše lajkova.

Otac je zaštitio svoj Twitter profil i objava više nije dostupna. Ne znamo koliko sin ima godina i koji je bio ocu krajnji cilj, kao ni što se dogodilo nakon suza. Možda je upravo to prekretnica u životu mladog Japanca koja će ga natjerati da se još više posveti ostvarenju svojih snova, ma kakvi oni na kraju bili. Neki tvrde da se upravo tako stvaraju šampioni. Joona “Serral” Sotala je 20-godišnji Finac, najbolji StarCraft II igrač na svijetu kojem stariji brat nikad nije popuštao u igri.
Super Smash Bros je serija Nintendovih videoigara stara 20 godina. Posljednji nastavak Super Smash Bros. Ultimate izašao je 7. decembra prošle godine i ostvario jako dobre rezultate. Radi se tučnjavi u kojoj je cilj protivnika izbaciti s platforme. Naizgled je vrlo jednostavna, ali na natjecateljskoj razini zahtijeva iznimnu vještinu. Kao esport je sve popularnija, pogotovo u Aziji, ali i SAD-u te sve više u ostatku svijeta. U igri se nalaze likovi iz raznih Nintendovih franšiza i igara nekih drugih izdavača poput Sege, Konamija i Square Enixa.


Index.hr (Foto: Ilustracija)