Otac osumnjičen da je silovao sina, užas kroz koji je dijete prolazilo slučajno otkrio pedijatar

Screenshot 5 25
Podijelite vijest

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, podiglo je optužnicu protiv Marka K. (31) iz Sremske Mitrovice, kojem se na teret stavlja krivično djelo obljuba nad djetetom.

Potvrđeno je ovo Novostima u Višem sudu u ovom gradu, gdje je optužnica dostavljena na provjeru.

Otkad je uhapšen, u oktobru prošle godine, osumnjičeni otac nalazi se u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zatvora i njemu je produžen pritvor do 20. maja.

Cijeli slučaj je “isplivao” u javnost kada je, i ne sluteći šta će čuti u ljekarskoj ordinaciji, pradeda Đ. J. (71) doveo dječaka na pregled zbog zdravstvenih problema. Tada je mališan u razgovoru sa doktorom, žaleći se na bolove između ostalog i rekao da spava sa tatom i da ga on često dodiruje po intimnim dijelovima tijela.

– Pedijatar je odmah pozvao policiju, a istog trenutka o svemu je bio obavješten i Centar za socijalni rad, koji je preduzeo određene mjere – kaže izvor iz istrage, koji ističe da u ovoj porodici ranije nije bilo nikakvih prijava nasilja.

Kako Novosti saznaju, Marko je u svojoj izjavi pred policijom i sudijom, negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret. On je rekao da je brižan otac i da nikada ne bi povrijedio svoje djete.

Prema nezvaničnim informacijama, dječak je živeo u odvojenoj sobi sa ocem, dok mu je majka, prema priči komšija, bila na radu u Italiji.

– Kada se to desilo, dječakova majka je odmah stigla u Sremsku Mitrovicu. Sada ne viđamo ni nju ni dijete. Da li ga je odvela sa njom preko ili su se preselili u neki drugi grad, ne znam – kaže jedna od komšinica iz ulice gdje je Marko živio sa sinom i djedom njegove supruge.


Podijelite vijest