Otac ranjen dok je tijelom štitio troje djece tokom pucnjave u autosalonu

cd371cc61e7f4e826dbbf033c776e43c

Zastrašujući video prikazuje trenutak u kojem je otac pogođen u nogu dok je pokušavao zaštititi svoje troje male djece od naoružanog napadača koji je otvorio vatru u autosalonu u njujorškom naselju Bronx.

Pucnjava se dogodila u ponedjeljak oko 19.20 sati u ulici The Road Automotive u kvartu Eastchester.

Video prikazuje 39-godišnjeg oca i njegovu djecu kako sjede na kauču u prodavnici polovnih automobila, kada je muškarac sa crnom kapuljačom dotrčao i počeo pucati kroz otvorena staklena vrata.

Otac je odmah zgrabio djecu i legao na pod, pokušavajući da ih zaštiti svojim tijelom. Nekoliko sekundi kasnije, vrata su se razbila, a komadići stakla su prekrili pod. Otac, čiji identitet nije otkriven, pogođen je u butinu. Prevezen je u medicinski centar Jacobi i navodno je u stabilnom stanju.

Policija je saopćila da traga za dvojicom osumnjičenih, od kojih je jedan odmah nakon pucnjave ukrao vozilo.

Automobil, zelena limuzina sa četvero vrata, zaustavljen je na crvenom svjetlu u neposrednoj blizini, a kradljivac je uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio automobil od vozača.

Izvori su za New York Daily News rekli da je član bande bio u prodavnici kada je njegov rival otvorio vatru. Izvori su rekli da istražitelji nisu utvrdili da li je meta bio otac djece.

https://www.youtube.com/watch?v=VCIzcMAcLI4