Otac stradalog mladića: “Dali su mu otkaz dok je bio u komi, ne znam kako je stradao”

Otac stradalog mladića: “Dali su mu otkaz dok je bio u komi, ne znam kako je stradao”

Pavle Kosovac iz Kraljeva u Srbiji ispričao je u jutarnjem programu televizije Pink da je njegov sin teško povrijeđen na poslu 9. septembra 2019. godine, nakon čega je pao u komu, pa preminuo 13 dana kasnije. Dok je bio u bolnici dobio je otkaz, a on do danas, ne zna kako mu je sin nastradao.

Stradao je dok je radio po ugovoru o privremenim poslovima. Skupljao je pokošenu travu. Tog dana je skliznuo sa prikolice traktora, nakon čega je zadobio teške povrede glave. Od 9. do 22. septembra bio je u komi, a onda je preminuo – ispričao je nesrećni otac kroz suze.

Pred kamere je došao, kako je ispričao, da istjera pravdu jer se sve dogodilo prije tri godine, a on ni danas ne zna istinu o smrti svog sina.

“Moj sin je imao ugovor na 4 mjeseca. Od 1. juna 2019. do 30. septembra 2019. godine. 9. septembra je otišao na posao, ja sam ga probudio za posao. Tamo je zadobio teške povrede, prelom lobanje, u komi je prevezen u KC, nakon čega je preminuo. Ja ni danas ne znam istinu, poslije 3 godine, samo po priči”, naveo je on.

Dodaje da poslovođa nesrećnog mladića nije odmah odvezao doktoru:

“Izjavu koju je dao poslovođa, do povrede je došlo prijepodne i on je sa tom povredom proveo preko dva, tri sata. Kada se glava napunila krvlju, povraćao je i tražio vodu, poslovođa ga je stavio u kamion i odvezao u Hitnu pomoć, a radnicima je rekao da idu kući”.

Kosovac tvrdi da je Markov poslovođa tada dao izjavu da se Marko popeo na traktor da nagazi travu, da mu je noga otišla preko stranice prikolice i da je pao na livadu.

To je sve što su mi rekli. Ali, Marka su snimili, vidjeli da mu je glava puna krvi pa su ga poslali u Kragujevac. Kada sam ja stigao u Kragujevac, ljekar me je pitao:

‘Kako je ovaj momak povrijeđen?’, ja sam rekao ono što mi je rečeno. Doktor je na to odmahnuo glavom i rekao: ‘Ma, kakav traktor, kakva livada, ovo izgleda kao da je momak pao sa 50 metara visine. Ovdje je došlo do pucanja lobanje, došlo je do otoka mozga, ja ne smijem da otvorim glavu. Samo ovdje može da pomognu njegova mladost i Bog’. To su riječi doktora. Nažalost, tu se završilo”, kroz suze je ispričao Kosovac.

Neutješni otac kaže da ga nakon nesreće niko nije pozvao.

On je dodao da mu je jako teško što ne može da sazna šta se dogodilo kobnog dana. Javno je zamolio da se smrt njegovog sina ispita.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE