0B69291C 3DE0 42DD 86D4 40E9FB5041EF
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 10, 2022 @ 20:35
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, kaže je da je na dvije snimke njegov sin, ali ne i na snimci koja prikazuje da netko pliva rijekom.

Igor Juričić, osnivač zaklade “Tijana Jurić”, kaže da šutnja srpskih istražitelja o snimkama nastalima u noći kad je nestao Matej Periš stvara plodno tlo za teorije zavjera.

Jurić je, podsjeća Nova.rs, ranije za medije rekao da su za istragu slučaja nestalog Splićanina Mateja Periša ključne snimke sa sigurnosnih kamera grada, koje nisu prikazane javnosti, a mogle bi otkriti gdje se kretao mladić u noći kada je nestao.

“U javnost je isplivao samo dio snimki, ne znam zašto se ostatak ne prikazuje”

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Mislim na snimke drugih sigurnosnih kamera u tom dijelu grada gdje se Matej kretao. U javnost je isplivao samo dio i nije nam jasno zašto se ostatak ne prikazuje. Ne znam razlog zašto se ostatak također ne prikaže. Mogu razumjeti da je to u cilju da se efikasno provede istraga, ali netko iz MUP-a mora komunicirati s javnošću, jer sama šutnja je potpuno pogodna za mnogobrojne spekulacije i teorije zavjere“, rekao je Jurić.

Mediji su objavili nekoliko snimki za koje se tvrdi da su nastale kobne večeri i da je na njima nestali Matej. Nenad Periš, otac nestalog Splićanina, kaže je da je na dvije snimke njegov sin, ali ne i na snimci koja prikazuje da netko pliva rijekom.

Ko je i kada napravio snimku na kojoj se vidi da netko pliva Savom?”

“S druge strane, pojedine snimke su sporne, poput one na kojoj se vidi kako netko pliva rijekom. Zbog temperature vode gotovo da je nemoguće da je Matej plivao Savom na način na koji je prikazano na snimci”, dodao je Jurić.

Jurić je jučer, gostujući na televiziji Tanjug, rekao da je važna snimka na kojoj se vidi osoba kako pliva Savom, dodavši kako su za istragu značajna pitanja tko je napravio tu snimku i kada, kao i, ako na snimci nije nestali Matej Periš, tko je osoba koja je pustila tu snimku u javnost i zašto.

LIDER