Portal 072info

Otac ubijenog Senida Kulačića iz Zenice: Da je neko ubio psa na ulici, više bi dobio zatvora!

Vrhovni sud FBiH donio je presudu kojom je Jasenko Drinić pravomoćno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, usljed kojih je, zbog obilnog krvarenja, Senid Kulačić (27), bivši fudbaler zeničkog Čelika, podlegao u Kantonalnoj bolnici Zenica uoči svog 28. rođendana.

Odbijene žalbe

Presuda je donesena nakon što je Vrhovni sud odbio žalbe kantonalnog tužioca, ali i branioca optuženog Drinića kao neosnovane, potvrdivši prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Zenici od 11. jula ove godine.

Roditelji i porodica ubijenog Kulačića šokirani su ovom presudom. Bolom shrvana majka nije mogla vjerovati kada smo joj saopćili da je donesena pravomoćna presuda.

– Ubio mi je dijete, a tako malo je osuđen – govorila je plačući vidno ogorčena majka.

Ni otac Fikret ne može se pomiriti s činjenicom da je ubica njegovog sina dobio tako blagu kaznu.

– Ubio mi je dijete i dobio tako malu kaznu, šta oni rade, je li to moguće! Ovo je njemu nagrada za ubistvo, a ne kazna – kazao je Senidov otac.

Klasično ubistvo

– Ovo je klasično ubistvo, a ne nekakvo nanošenje povreda. Ljudi s težim tjelesnim povredama nastave živjeti, a mog Senida nema – rekao je otac Fikret.

Još jednom je izrazio nezadovoljstvo što porodicu nisu pozvali ni kada je donesena presuda na Kantonalnom sudu, daleko od očiju javnosti, a ni sada ih niko nije obavijestio o potvrđenoj prvostepenoj presudi.

– Ovo se tretiralo kao da je neko ubio životinju. Da je neko ubio psa na ulici, više bi dobio zatvora nego da ubije dijete. To oni, očito, potvrđuju da treba biti samo veći kriminal – ističe očajni otac.

Ž6 = Najavili nove proteste

Zbog neprihvatljive kazne od 4,5 godine zatvora, porodica Kulačić najavila je nove proteste kojima žele iskazati svoje zadovoljstvo.

– Ponovo ćemo izaći na ulice i protestirati. Ovaj put će biti mnogo više ljudi, jer smo svi vjerovali u fer i korektno pravosuđe. Ovo što su nam uradili je ispod svake časti – kazao je Kulačić.

Obilno krvarenje

Podsjetimo, Jasenko Drinić Jaco 7. marta 2016. godine u restoranu hostela T&M u Zenici sjedio je u društvu s Kemalom Kadrićem, Arnelom Tufekčićem, Srđanom Pantićem i ubijenim Senidom Kulačićem.

Nakon kraće verbalne prepirke, ustao je iza stola te preklopnom čakijom Senidu zadao udarac u gornji dio desne natkoljenice, zbog čega je došlo do obilnog krvarenja i naposljetku do smrti.

Autor: D. PAŠALIĆ – AVAZ.BA

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box