AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

“Otac ju je pitao ko je otac djeteta. Ona nije kazala. On je nikada nije tukao. Nažalost, mi nismo bili kod kuće kada se desio ovaj zločin”, kaže brat.

[AdsEithin]Lulzim Dushku, brat 21-godišnje Fatmire Dushku je po prirodi jako tih ali je vrlo ubjedljivo govorio. Teško mu je da govori o tragediji koja se desila, ali je odlučio da bude prvi koji će položiti cvijet na grob svoje sestre koju je jako volio.

“Otac ju je pitao ko je otac djeteta. Fatmira nije kazala. On je nikada nije tukao. Nažalost, mi nismo bili kod kuće kada se desio ovaj zločin”, kaže.

On je izjavio da je oprostio svom ocu. Upitan zašto ne plače i da li osjeća bol zbog gubitka sestre on je odgovorio: “Ja plačem, ali kada sam unutar kuće, kada me ne gleda selo”.

Inače ubistvo 21-godišnje Fatmire Dushku i bebe koju je nosila uznemirilo je sve građane Debra, ali i širu albansku javnost. Tri dana nakon događaja, izvršilac ubistva Doksan Dushku se nimalo ne kaje za ono što je uradio.

“Ne kajem se zbog ubistva moje 21-godišnje kćerke. Ubio sam je da bi sačuvao čast porodice”.

Ovo je opet izjavio ispred istražitelja 69-godišnji otac iz sela Slatine u okolini Debra. Prekjučer je otac ubica pod velikim sugurnosnim mjerama prebačen za Tiranu.

Njegov slučaj će voditi sud za teška krivična djela, jer su krivična djela unutar porodice u nadležnosti ovog suda.

Otkrivanje trudnoće 21-godišnje kćerke je izazvalo svojevrstan “potres” u porodici Dushku. Njen otac i njen brat su tražili od nje da im kaže ima osobe sa kojim je zatrudnjela, ali je djevojka svo vrijeme ćutala. Rasprava je dostigla vrhunac nakon ponoći. Oko 01:00 sati u srijedu, Doksan Dushi je uzeo automat i uperio u svoju kćerku.

Prema izvorima iz policije, žrtva je pokušala da pobjegne iz stana. U momentu kada je izlazila iz kuće ubijena je sa osam metaka u prsa. Rodbina je pokušala da prikrije zločin.

Oni su u istog dana pokušali sahraniti 21-godišnjakinju ali ih je spriječila policija. Doksan Dukshi je odmah preuzeo na sebe odgovornost za ovaj zločin.

(Doznajemo.com/Bosnjak-KS.com)