Portal 072info

Oteli djevojčicu ispred škole, tri dana držali zarobljenu i silovali?

slika (7)

Osman Huskić iz BiH tvrdi kako su trojica mještanina povratničkog naselja u Doboju 28. oktobra ispred osnovne škole oteli njegovu kćer (15). Otac tvrdi da je djevojčica u šoku, ne može spavati nego se stalno budi i viče ”pustite me”.

Osman Huskić iz BiH tvrdi kako su trojica mještanina povratničkog naselja u Doboju 28. oktobra ispred osnovne škole oteli njegovu kćer (15). Tvrdi da su je ugurali u automobil i odvezli u naselje Lohinja Gornja gdje su je držali zatrobljenu tri dana te je pijani više puta silovali. Otac tvrdi da su napadači S. Č. (34), Z. M. (51) i H. R. te jedna žena kojoj nije zapamtio ime. Otac tvrdi da je njegova kćer pretrpjela strašan šok te kako ne može spavati nego se stalno budi i viče “pustite me”.
Policajac ga je ošamario?

– Nestanak kćeri sam prijavio iste večeri. Policija mi je nakon tri dana javila da dođem po nju. Kći nam nije ispričala sve što je doživjela, ali je majci rekla kako se u zatočeništvu probudila i da je ležala među napadačima gola i krvava – rekao je Huskić za Dnevni avaz.

Kaže da su kćer htjeli odvesti ginekologu, ali da od policije nije dobio zapisnik. Kaže da je umjesto zapisnika, od policajca dobio šamar. Tvrdi da će prijaviti policajca koji ga je pljusnuo.

Napadači im prijete?

Djevojčica ne ide u školu, kako niti dvoje mlađe djece porodice Huskić. Roditelji tvrde da djecu ne puštaju u školu jer primaju prijetnje i to od ljudi koji su im napali kćer. Policija je novinare uputila na tužilaštvo koje je reklo da ne smiju ništa komentarisati jer je riječ o seksualnom napadu na maloljetnicu. O cijelom slučaju je obaviješten centar za socijalnu izdržavanje.

 24sata.hr

Podijelite članak