otes poplava anadolija 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 13:35
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Naselje Otes kod Sarajeva je potpuno odsječeno, ceste su poplavljene, a voda je ušla i u kuće. Bujica je na nekim lokacijama potpuno potopila automobile.

NER FIT

Ugrožen je i Starački dom u Otesu u kojem je trenutno smješteno oko 50 osoba. Voda je poplavila podrum i prema riječima mještana nastavlja rasti.

Mještani su kazali kako su problemi počeli rano jutros.

Na terenu širom Kantona Sarajevo su vatrogasci i pripadnici civilne zaštite. Na putu ka naselju su i pripadnici Gorske službe spašavanja koji će izvaličiti građane iz poplavljenih domova, ali i automobila koji su ostali zarobljeni u vodi. Nekoliko porodica iz poplavljenih kuća je već evakuisano.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Foto: Anadolija

Upućen je apel građanima da ne izlaze iz kuća, a ukoliko moraju da se ne kreću blizu drveća.

Kako su rekli iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, poplavljene su i zgrade, porodične kuće.

– Ekipe su na terenu, evakuišu ljude. U stračkom domu ih prebacuju na više spratove. Akcija je u toku. Četiri ili pet vozila je na terenu. Dvije stanice, Stup i Centar su dole, dobrovoljci s Ilidže. kazali su iz Profesionalne vatrogasne brigade KS.

Foto: Anadolija

Na terenu su i ekipe Civilne zaštite KS, kao i policija.

– Ugroženo je između 50 i 70 kuća. Upravo se evakuišu starci iz staračkog doma, još se ne radi dislokacija već se podižu na više spratove. Formira se štab, kasnije ćemo vidjeti šta ćemo, kazali su iz Civilne zaštite KS.

LIDER