“Otišao na posao, vratio se u kovčegu”: Mladi ljekar izgubio bitku sa koronom

Screenshot 4 88
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Danas je na Topčiderskom groblju u Beogradu otkrivena nadgrobna ploča preminulom anesteziologu dr Nenadu Maksimoviću koji je četvrtog januara ove godine izgubio bitku sa korona virusom.

Mladi ljekar radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC “Dr Dragiša Mišović”. Za njim je ostala 88-godišnja baka koja je ranije pričala o tome kako ga je odgajala od 1.700 grama, koliko je imao na rođenju. Rodio se osam dana po pogibiji oca. Sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a unuka je odgajala sa svojim mužem, Nenadovim djedom, prenosi Telegraf.

Djed je preminuo tokom studija, a student medicine i njegova ostarjela baka nastavili su da guraju kroz život. Pričala nam je i kako se molila da ne upiše medicinu, jer se nadala da se što prije osamostali. Kada je ipak postao “vladar iz sijenke”, kako je doživljavao anesteziologe, deficitarne u zdravstvenom sistemu, ponosila se njegovim djelima.

Danas je na groblju bila da otkrije uklesanu fotografiju svoga prerano preminulog unuka. Sa stetoskopom oko vrata i u zelenoj uniformi blago se osmjehuje prisutnima sa slike.

FOTO: TVITER/SCREENSHOT
FOTO: TVITER/SCREENSHOT

Bakin život se potpuno promijenio. Kaže kako je ostala potpuno sama. Sjeti se komšija koji brinu o njoj, pa ih zahvalno spomene. Ipak, kaže kako i dalje u nevjerici čeka Nenada da se vrati s posla.

– Otišao na posao, vratio se u kovčegu – rekla nam je u kratkom razgovoru na groblju.

Kaže kako su sve njegove stvari ostale kako ih je on ostavio, njegov krevet. Kaže i kako čeka noć da legne i dan da ustane.

Oko nje omladina, kolege i prijatelji pokojnog doktora Maksimovića, svako sa osmijehom za Nenadovu baku.